Грета Тунберг и десетки екоактивисти блокираха днес основните входове на

...
Грета Тунберг и десетки екоактивисти блокираха днес основните входове на
Коментари Харесай

Грета Тунберг и група екоактивисти блокираха входовете на шведския парламент

Грета Тунберг и десетки екоактивисти блокираха през днешния ден главните входове на Народното събрание на Швеция в символ на митинг против климатичните проблеми и това, което те одобряват за политическо безучастие, заяви Ройтерс. 

„ Ние сме група младежи, които блокират входовете на шведския парламент Риксдага, в символ на митинг против продължаващото разрушение на поддържащите живота ни системи и актуалното ликвидиране на хора вследствие на климатичната рецесия “, съобщи Тунберг. 

 

„ Трябва да сложим завършек на това. Стига “, съобщи тя в изявление за Ройтерс, обвинявайки политиците в безучастие пред световното стопляне. 

Тунберг стана лицето на младите екоактивисти, откакто проведените от нея от 2018 година ежеседмични митинги пред шведския парламент бързо прераснаха в световно младежко придвижване. 

 

Нейните митинги в Стокхолм нормално не водят до блокиране на входовете на Народното събрание. Някои от тях останаха отворени и през днешния ден. 

 

„ Те [политиците] бездействат. Все още се движим в неправилната посока, [въглеродните] излъчвания не престават да се усилват. Затова и усещаме, че нямаме различен избор, с изключение на да опитаме нови и разнообразни способи, с цел да чуят гласовете ни. Засега ще стоим тук “, съобщи Тунберг. 

 

Миналата година Тунберг беше арестувана от полицията по време на митинги в няколко страни, в това число в Швеция, Норвегия и Германия. 

 

Миналият месец съд във Англия я оправда по обвинявания в нарушение на публичния ред, откакто съдията реши, че полицията не е имала пълномощията да арестува нея и спътниците ѝ по време на миналогодишен митинг в Лондон. 

 

„ Климатичната рецесия единствено ще се утежнява, по тази причина е наше обвързване всички, които могат да работят, да го създадат. Призоваваме всички, които могат, да се причислят към нас и придвижването за климатична правдивост “, добави Тунберг. 

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР