Грешка в една от задачите на Олимпиадата по математика за

...
Грешка в една от задачите на Олимпиадата по математика за
Коментари Харесай

Сбъркана задача на Олимпиадата по математика, къде е грешката

Грешка в една от дилемите на Олимпиадата по математика за 7 клас откриха родители.

Те сигнализират, че в една от дилемите в началото било заложено е 7 на 112-а степен, а след това е поправено на 7 на 132-а степен. Децата били  известени за грешката два часа след началото на Олимпиадата, заяви Българска национална телевизия.

Мария Христова е една от майките, разбрали за грешката и подала сигнал по случая. " Първото нещо, което желая да обясня е, че тази Олимпиада и по-скоро идващият ѝ кръг са извънредно значими за децата, които желаят да аплайват след 7-и клас в някои от учебните заведения, в които резултатите от тази Олимпиада се взимат поради, да вземем за пример НПМГ. Разбрах, че има проблем със задача номер 2, която дава 7 точки. Задачите са три, общо 21 точки за първия кръг ", изясни майката.

В някои от учебните заведения е заменена степента в задачата, а в другите учебни заведения, до които не е стигнала тази информация, децата ще получат напълно разнообразни отговори, сподели още тя.

  " В случая в действителност има позволена техническа неточност в изписването на една от цифрите в задачата. Училищата са известени навреме, вследствие на което задачата е поправена ", изясни Мария Георгиева, основен специалист в Регионалното ръководство по образованието – София и ръководител на Комисията за Олимпиадите. Нека родителите да са спокойни - всички резултати на учениците, даже и на тези, до които, съгласно майката, не е достигнала информацията, ще бъдат зачетени и децата ще получат съответния брой точки, естествено, при правилно решена задача ", увери тя.

Възможно е да се позволяват неточности, само че е значимо да те да бъдат навреме поправени, изясни още специалистът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР