Гръцкото узо превзема световните пазари. България се нарежда на трето

...
Гръцкото узо превзема световните пазари. България се нарежда на трето
Коментари Харесай

Сиртакито - новата страст на българите? Трети сме по внос на узо


Гръцкото узо завладява международните пазари. България се подрежда на трето място по импорт на алкохолната напитка, написа Мениджър.

С реклама и положително качество гърците научиха чужденците да пият узо, разясняват от съюза на производителите. 75% от износа на узо е за европейските страни. Най-голямо е търсенето в Германия, а на второ място е Ирак, а на трето е България по данни на комерсиалната камара.
-->
На европейския пазар стартира към този момент мощно търсене и на една особена ракия, създавана единствено в Крит, където локалните притежатели на таверна я оферират гратис на клиентите, с цел да я популяризират. Туристите, почивали на Крит търсят и в страните си от тази ракия, което докара до връх експорт от гръцките производители, съобщи БНР.

Чужденци разясняват в обществените мрежи и пред гръцките медии, че избират гръцкото узо заради положително качество и разумна цена.

В същото време продължава покачването на част от питателните артикули в комерсиалната мрежа. Гърците към този момент купуват доста рядко артикули от одобрени марки и търсят евтини артикули, въпреки и от незнаен производител.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР