Гръцкото правителство днес обвини десетки служители на неправителствени организации в

...
Гръцкото правителство днес обвини десетки служители на неправителствени организации в
Коментари Харесай

Гърция обвини десетки служители на НПО-та в шпионаж

Гръцкото държавно управление през днешния ден упрекна десетки чиновници на неправителствени организации в шпионаж и присъединяване в трафик на хора, заяви ДПА.

Това са заключенията, до които е стигнала гръцката разследваща работа, съобщи за в. " Прото тематика " заместник-министърът за отбрана на жителите Елефтериос Ойконому, който дава отговор за политиката за битка с престъпността.

Миналата седмица гръцката полиция упрекна 35 чиновници на неправителствени организации, че са предавали координатите на бреговата защита и друга поверителна информация на трафиканти, опитващи се да трансферират мигранти незаконно на остров Лесбос.

Въпреки че забърканите в схемата неправителствени организации не бяха посочени, локални медии оповестиха, че измежду обвинените има немски жители.

В. " Катимерини " твърди, базирайки се на класифицирани документи, че 35 членове на четири неправителствени организации са подпомагали за напредването на незаконни мигранти и бежанци от Турция до остров Лесбос, употребявайки " противозаконни способи и процедури ".

Те са жители на Германия, Франция, Швейцария, Австрия, Норвегия и България, а две от разследваните неправителствени организации са основани в Берлин, съгласно документите.

Изданието показва, че в интервенцията на гръцката разследваща работа и гръцката полиция взели участие двама незаконни мигранти, които работели като сътрудници под прикритие.

Разследването, което почнало през май, в началото обхващало шест организации, а по-късно броят им бил редуциран до четири.

Ролята на неправителствените организации в оправянето с потока от мигранти в Гърция е противоречива тематика от години, като организациите неведнъж са упреквани, че следват своя лична миграционна политика, която опонира на държавната, отбелязва ДПА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР