Гръцкото министерство на отбраната потвърди, че ще предостави на Украйна

...
Гръцкото министерство на отбраната потвърди, че ще предостави на Украйна
Коментари Харесай

Гърция изпраща на Украйна съветски бронирани машини, в замяна получава германски "Marder"

Гръцкото министерство на защитата удостовери, че ще даде на Украйна бронирани машини на пехотата вид БМП-1 руско произвеждане, получени през 1994 година, против същия брой немски бронирани машини " Мардер " (Marder), оповестява " Катимерини ".

Новината в началото беше обявена през вчерашния ден от немския канцлер Олаф Шолц, който сподели, че се е договорил за доставката при диалога си с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис в границите на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел. Гръцкото военно министерство заяви, че детайлностите ще бъдат контрактувани в къси периоди с немското министерство на защитата, с цел да може съглашението да бъде приложено допустимо най-скоро.

 Бронирана машина на пехотата Marder Бронирана машина на пехотата Marder Източник: Wikipedia
В момента гръцките сухопътни сили разполагат със 147 броя БМП-1. Според добре осведомени източници, представени от " Катимерини ", първичният вид на съглашението сред Атина и Берлин планува Гърция да даде на Украйна 30 бронирани машини руско произвеждане и да ги размени със същия брой " Мардер ". Бронираните машини БМП-1 са доставени на Гърция от Германия при започване на 90-те години на предишния век от инвентара, завещан от някогашната Германска демократична република, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР