Гръцкото министерство на аграрното развитие провежда мащабна акция по проверка

...
Гръцкото министерство на аграрното развитие провежда мащабна акция по проверка
Коментари Харесай

Гърция проверява всички вносни храни, включително от България

Гръцкото министерство на аграрното развиване организира огромна акция по инспекция на всички хранителни артикули, внасяни за Великденските празници, включително и от България.

Контролните органи в Гърция наблюдават за сходство сред качество и цена, както и за цялостна информация за произхода на стоките, внасяни в страната.

В наличието на зам.-министъра на аграрното развиване се правят инспекции на всички артикули, внасяни през граничния пункт " Промахон ".

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Евтини яйца от Полша със подозрително качество и охладено агне...

Проверява се качеството и на първо място документите по импорт на живи животни, месо, яйца и зеленчуци за Великден.

Следят се и санитарните наставления.

Целта е наложително в документите да е записано, че продуктите са импортирани от чужбина, с цел да не се правят фалшификации и вносните артикули да се оферират на клиентите като локално произвеждане.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Всяко трето яйце, което ядем по Великден, е вносно, сподели пред " Телеграф " шефът на Съюза на птицевъди...

Нашата цел е на пазара да се оферират повече гръцки артикули, а импортираните от чужбина да дават отговор на качеството и съответната цена, съобщи зам.-министър Фотини Арабадзи, представен от БНР.

Във връзка с идните празници магазините в страната са подложени на непрекъснати инспекции от финансова полиция и екипи на санитарните управляващи.

За нарушавания в цените и качеството на предлаганата стока в Гърция се постановат високи санкции, затварят краткотрайно магазини и лишават лицензи.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР