Гръцкият тенисист Стефанос Циципас говори за целите си за 2024

...
Гръцкият тенисист Стефанос Циципас говори за целите си за 2024
Коментари Харесай

Циципас си постави големи цели за Олимпийските игри и турнирите от Големия шлем

Гръцкият тенисист Стефанос Циципас приказва за задачите си за 2024 година Той се надява да преодолее травма в гърба, която го тормози през 2023 година

„ Планирам да се рестартирам и идващия сезон да реализира нещо изцяло ново, може да се каже, друго качество на тениса. Разбира се, желая да донеса на страната олимпийски орден, това е моята цел. Искам също да печеля Големия шлем. Разбира се, за това би трябвало да съм здрав, тъй като през този сезон имаше миг, когато избрани условия не ми разрешиха да се показва на 100 %. Говоря за тези контузии, които се случиха след тазгодишното Открито състезание на Австралия и към края на сезона. Надявам се, че през 2024 година няма да имам такива ограничавания и ще мога да продължа кариерата си “, цитира The National News думите на Циципас.

През 2023 година 25-годишният тенисист доближи до финала на Откритото състезание на Австралия. В решителния мач той загуби от сърбина Новак Джокович. Циципас стигна и до финалите на шампионатите в Барселона и Лос Кабос, където взе единствената купа през тази година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР