Гръцкият правителствен говорител Янис Иконому коментира възможността Гърция да изпрати

...
Гръцкият правителствен говорител Янис Иконому коментира възможността Гърция да изпрати
Коментари Харесай

Ще изпрати ли Гърция ракетни комплекси С-300 на Украйна?

Гръцкият държавен представител Янис Иконому разяснява опцията Гърция да изпрати зенитно-ракетни комплекси съветско произвеждане С-300 на Украйна, само че изявлението му провокира разнообразни тълкувания в гръцките и интернационалните медии.

Миналата седмица гръцкият министър на защитата Никос Панайотопулос позволи опцията страната му да даде ракетите С-300, които закупи в края на предишния век, в случай че Съединени американски щати разположат на остров Крит системи „ Пейтриът “.

Помолен да разяснява тази опция, Иконому през днешния ден съобщи: „ Правителството не разисква никаква подмяна, която е допустимо да отслаби отбранителните ни качества “. Цитиран от „ Нафтемборики “ той посочи, че „ сега няма нищо на масата “ и добави, че сходна подмяна постоянно би трябвало да включва „ нещо по-функционално, по-ефективно, по-модерно “. „ В никакъв случай държавното управление няма да пристъпи към каквото и да било деяние, което да отслаби възпиращите и отбранителните качества на родината ни “, съобщи Иконому.

В обособените изявления обаче думите му се поясняват друго. Според някои той е отхвърлил опцията за даване на С-300 на Украйна, само че съгласно други е дал отговор по-скоро уклончиво.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР