Гръцкият печат днес и през уикенда коментира както редовните икономически

...
Гръцкият печат днес и през уикенда коментира както редовните икономически
Коментари Харесай

Гърция – финанси, корупция и политическо напрежение

Гръцкият щемпел през днешния ден и през уикенда разяснява както постоянните стопански и финансови тематики, по този начин и оживяването на политическата сцена с наближаването на новия политически сезон, както и освобождението на скандалния предприемач Аристидис Флорос през предходната седмица.

Крайнодесни с религиозно прикритие възнамеряват вълнения и желаят да провокират безпорядък на Международния панаир в Солун, който стартира на 8 септември, написа " Ефимерида звук синдактон ". Според изданието " крайнодесни, националисти и лъжерелигиозни организации " ще се опитат да помрачат събитията по откриването на 83-я Солунски интернационален панаир с насрочването на протестни дейности във връзка със съглашението сред Атина и Скопие за името на Република Македония. На Солунския панаир се чака министър председателят Ципрас да разгласи значими ограничения в стопанската система след излизането на Гърция от последната избавителна стратегия.

Под заглавие " Неподкупни единствено на думи " " Та неа " слага редица въпроси към държавното управление по отношение на условното освобождение през предходната седмица на предприемача Аристидис Флорос, наказан на 21 години през 2017 година за заграбване и пране на пари в границите на абсурда към гръцките енергоразпределителни сдружения Energa и Hellas Power. До момента, като се включи и карцерът преди присъдата, Флорос е излежал по-малко от четири години от присъдата, само че това му дава право да получи предварително освобождение по закон, който има за цел да понижи пренаселването на пандизите посредством освобождение на пандизчии със здравословни проблеми, които са излежали избрана част от присъдите си.

" Етнос " написа за три сюжета, по които може да се развие обстановката с предстоящото от 1 януари орязване на пенсиите. Според първия сюжет тази мярка ще бъде анулирана. Според втория ще бъдат проучени опциите за отбрана на дребните и междинните пенсии. Според третия сюжет орязването ще бъде отсрочено за 6 месеца, до момента в който бъде открита устойчивостта на остатъка в пенсионното обезпечаване.

Гърция излиза от осемгодишния интервал на меморандумите с троен исторически връх, написа " Катимерини ", представен от Българска телеграфна агенция. Първо, данъчното задължение е скочило на най-високото ниво във връзка с Брутният вътрешен продукт въобще в актуалната гръцка история и надвишава 27 %. Второ, Гърция към този момент е първа в Еврозоната по съответствие на налозите към Брутният вътрешен продукт - скок от 13-а позиция през 2008 година и от 10-а при започване на интервала на меморандумите.

Третият връх се отнася до скоростта, с която е настъпил " данъчният потрес ". Такава бърза смяна на съотношението на налозите към Брутният вътрешен продукт не е записана в никоя друга страна на Еврозоната, до момента в който в Гърция за единствено осем години това съответствие е повишено с цели 7 процентни пункта.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР