Гръцките власти отново наложиха глоби на две големи международни компании

...
Гръцките власти отново наложиха глоби на две големи международни компании
Коментари Харесай

Нови глоби за международни компании за неспазване на максимално допустимата печалба в Гърция

Гръцките управляващи още веднъж постановиха санкции на две огромни интернационалните компании за неспазване на оптимално допустимата облага, открита от закона, оповестява в. " Катимерини ", представен от Българска телеграфна агенция. Този път общата стойност на санкциите е 1,67 млн. евро и визира компании, които оферират козметични и хигиенични артикули.

На 2 ноември южната ни съседка санкции гръцките клонове на " Проктър енд Гембъл " (Procter & Gamble) и " Юнилевър " (Unilever) с по 1 млн. евро за противозаконни облаги.

Вчера министърът на развиването Ко́стас Скре́кас наложи санкции и на локалните клонове на двата американски колоса " Джонсън енд Джонсън Хелас " (Johnson & Johnson Hellas) и " Колгейт-Палмолив " (Colgate-Palmolive Hellas). Първата компания би трябвало да заплати 1 млн. евро, а втората – 672 000 евро. 

Това решение е взето след инспекции на службите на гръцкото Министерство на развиването, които са открили " несправедлива облага ", състояща се в " нарушаване на законодателството, което планува таван на маржа на брутната облага ", написа изданието.

Глобите са наложени по силата на закон, признат през юли, който лимитира брутните облаги за необятен кръг основни потребителски артикули и услуги – най-вече за хранителния бранш и опазването на здравето, до края на 2023 година, припомня Асошиейтед прес. Законът постановява, че брутната облага на артикул не може да надвишава тази отпреди 31 декември 2021 година

Според данни на компанията за пазарни изследвания " Сиркана " (Circana) цените на домакинските перилни и почистващи препарати са се нараснали в интервала януари-септември 2023 година с 12,7 % в съпоставяне със същия интервал на 2022 година, написа в. " Катимерини ".

Това е категорията с най-голямо нарастване на цените от общо 11, които съставляват така наречен категории на бързооборотни артикули (стоките, които потребителите най-често купуват). През същия интервал цените на козметичните артикули са се нараснали с 8,5 %, а на продуктите за персонална хигиена – с 8,2 %.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР