Гръцките туристи се завръщат по зимните ни курорти след дълъг

...
Гръцките туристи се завръщат по зимните ни курорти след дълъг
Коментари Харесай

Гръцките туристи се завърнаха по българските ски курорти

Гръцките туристи се завръщат по зимните ни курорти след дълъг интервал, в който не пътуваха интензивно поради пандемията. Това излиза наяве от доклада на Министерството на туризма за интервала от началото до декември доникъде на февруари.

В известието се добавя, че на този стадий растежът в зимния туризъм общо за страната е към 28%. Увеличение на броя на туристите има най-вече в огромните градове и СПА курортите . Отчетени са най-вече регистрации на български туристи – към 800 хиляди Следват гръцките, румънски, турски, израелски и английски туристи.

С много положителни резултати могат да се похвалят в Банско, което е било посетено от 120 хиляди души, а предпоставките са зимният сезон да усъвършенства резултатите на миналогодишния . Община Самоков, в която е к.к. „ Боровец “, е посрещнала близо 65 хиляди туристи до този миг, а общините Смолян и Чепеларе са записали 58 хиляди гости. Водещ пазар остава българският , само че се ускорява и този от Румъния, Гърция, Сърбия, Англия, Ирландия и други

Министерството регистрира и повишение на интереса към СПА туризма . Общините Велинград, Разлог, Хисаря, Сандански, Павел баня, Гърмен и Сапарева баня общо са посрещнали 216 хиляди туристи , като общото нарастване е с над 40 хиляди по отношение на същия интервал на предишния зимен сезон.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР