Гръцката полиция използва сълзотворен газ срещу 20 000 протестиращи пред

...
Гръцката полиция използва сълзотворен газ срещу 20 000 протестиращи пред
Коментари Харесай

Сблъсъци между полиция и протестиращи в Атина

Гръцката полиция употребява сълзотворен газ против 20 000 протестиращи пред постройката на Народното събрание, където депутатите гласоподаваха нов пакет ограничения за икономии, изисквани от интернационалните кредитори на страната в подмяна на нов транш от избавителните заеми, оповестява Ройтерс.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ СБЛЪСЪЦИТЕ МЕЖДУ ПОЛИЦИЯ И ПРОТЕСТИРАЩИ (ГАЛЕРИЯ)

Напрежението ескалира, когато стотина крайнолеви стачкуващи започнаха да хвърлят запалителни бомби и камъни против полицията, която беше образувала кордон към Народното събрание. Полицията отговори със сълзотворен газ и шокови гранати, показва ДПА.

Athens Protest March Against Multi-bill Turns to Rioting https://t.co/1gv1fRRTdW #Greece pic.twitter.com/ssLLFnzXsh
— Greek Reporter (@GreekReporter) 15 януари 2018 година
Гръцкият парламент утвърди проектозакон за нови ограничения за икономии, съдържащ фискални, енергийни и трудови промени, изисквани от интернационалните кредитори в подмяна на разпределяне на нов транш от избавителната стратегия за страната, предадоха международните организации.

Проектът беше утвърден с болшинство в 300-местния парламент.

В пленарната зала гръцкият министър председател Алексис Ципрас отхвърли твърдо рецензиите против законопроекта, идващи по-специално от синдикатите, съгласно които държавното управление се готви да ограничи стачките.

"Това е една безсрамна неистина да се твърди, че държавното управление ползва условията на кредиторите и на шефовете на компании, с цел да дерегулира пазара на труда ", сподели Ципрас.

"Стачките не се отстраняват, нито пък са застрашени от това държавно управление ", добави той.

Мярката от пакета с промени, породила най-големи рецензии и митинги, е тази за стягане на правото на стачкуване, съобщи Франс прес.

Сред стотината други разнородни ограничения, има и такава за наложително пласиране на онлайн търг на имущество, по-специално недвижимо, принадлежащо на длъжници, които не могат да възстановят на кредиторите дължимите суми.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР