Гръцката държава ще лекува туристи, които по време на почивката

...
Гръцката държава ще лекува туристи, които по време на почивката
Коментари Харесай

Гърция ще лекува туристи, ако се заразят

Гръцката страна ще лекува туристи, които по време на почивката си са се заразили с ковид, и ще им заплати спомагателния престой, само че туристите ще би трябвало сами да си купят противоположен билет при положение на отсрочване на заминаването им от Гърция поради заболяването, сподели за ТАСС изпълнителният шеф на туристическата компания " Тез Тур Гърция " Димитрис Харитидис.

Той увери, че по закон всички огромни хотели имат доктор или сътрудничат с доктор, а и по-малките хотели няма да имат проблем да повикат доктор и да подхващат нужните ограничения при положение на болест, добавя Българска телеграфна агенция.

Разболелите се от COVID-19 туристи ще бъдат лекувани в болница, само че към този момент не е ясно дали ще бъде въвеждана карантина в хотела.

Харитидис сподели още, че в хотелите ще бъдат непокътнати шведските маси, само че ястията ще се намират зад плексигласова бариера и ще бъдат подавани от чиновник на хотела.

При системата ол инклузив ще работят същите правила - туристите няма да могат сами да си наливат питиета, това ще се прави от сервитьори.

Гръцките управляващи позволиха от 15 юни полети на интернационалните летища в Атина и Солун за туристи от 29 страни, в това число от България.

Гражданите на тези страни ще могат да влизат в Гърция без карантина и проби за ковид, само че управляващите си резервират правото на изборно тестване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР