Граничният пункт Илинден-Ексохи“ на границата с Гърция отваря след като

...
Граничният пункт Илинден-Ексохи“ на границата с Гърция отваря след като
Коментари Харесай

Отваря ГКПП „Илинден-Ексохи“

Граничният пункт „ Илинден-Ексохи “ на границата с Гърция отваря откакто това беше контрактувано от министъра на превоза Георги Тодоров и дипломат Димитрис Хронопулос. Срещата с гръцкия дипломат е част от поредицата начинания на служебния министър на превоза за облекчение на трафика по границите със прилежащите на България страни. Областният шеф на Благоевград Николай Шушков заяви това преди няколко дни:

„ Главният секретар на гръцкото външно министерство е уведомил нашето посолство в Атина, че от 1 юли пунктът „ Илинден-Ексохи “ ще бъде отворен за пасажери и леки коли. Също от 1 юли ще бъде заздравен с над 20 полицейски чиновници граничният надзор на пункта „ Промахон “. Това е плод на огромните старания, които българското държавно управление е положило по дипломатически път за решение на казуса “

Гърция отваря два нови пункта със Северна Македония, което също ще способства за понижаване на трафика през „ Кулата-Промахон “. На „ Кулата- Промахон “ евентуално ще има още две входни и още едно изходно платно.

Очакванията са до началото на идната седмица прекосяването през границата да се възстановява.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР