Граничният контролно-пропускателен пункт Лесово“ ще бъде разширен, а скоростен път

...
Граничният контролно-пропускателен пункт Лесово“ ще бъде разширен, а скоростен път
Коментари Харесай

Обръщат посоката на петролопровода „Александруполис – Бургас” и разширяват ГКПП „Лесово“

Граничният контролно-пропускателен пункт „ Лесово “ ще бъде уголемен, а скоростен път ще го свърже с автомагистрала „ Марица “. Това разгласи министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков при гостуването си в „ Тази заран “ по БТВ.

„ Нашите Граничен контролно-пропусквателен пункт са извънредно непроходими и имат проблем с пропускливостта. Президентът Румен Радев към този момент води диалози с президента на Турция Реджеп Ердоган да разтеглим Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “. По наше предложение с изключение на разширението на „ Лесово ” ще създадем и скоростен път, който да свърже пункта с автомагистрала „ Марица ”, заяви министърът. Така дружно с Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ ще има два огромни пункта, които ще могат да поемат големия трафик.

Така е и с автомагистралата „ Русе – Маказа ”, която е извънредно значима, тъй като тя не е просто един аутобан, тя е геополитическа автомагистрала, изясни още районният министър.

Арх. Шишков заяви и че в деня, в който е приключила работата по интекронектора с Гърция, са почнали диалозите на нашия президент Румен Радев с гръцкия...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР