Гръмотевични бури, съпроводени от проливни дъждове, предизвикаха снощи инциденти и

...
Гръмотевични бури, съпроводени от проливни дъждове, предизвикаха снощи инциденти и
Коментари Харесай

Проливни дъждове предизвикаха инциденти и наводнения в Германия

Гръмотевични стихии, съпроводени от проливни дъждове, провокираха нощес произшествия и наводнения в южните и западните елементи на Германия, съобщи Асошиейтед прес.

В Бавария няколко бяха наводнени няколко села, измежду които Мьомлинген, където улиците бяха напълно под вода и тиня. Много изби трябваше да бъдат подсушавани с пожарникарски помпи.

В Щутгарт част от покрива и няколко скулптури на градската опера бяха отнесени от мощните ветрове, а вода заля част от сцената и осветителната апаратура, сподели шефът Виктор Шонер. Бурята се разразила, до момента в който в залата е имало зрелище с към 250 фенове, само че няма потърпевши.

Службата за гражданска отбрана в Щутгарт е получила нощес и тази заран над 330 позвънявания. Трамваите в града не се движат, а пожарникари режат и отстраняват повалени дървета.

Провинциите Баден-Вюртенберг, където е Щутгарт, Бавария и Хесен са най-тежко потърпевши от поройните дъждове. Там са регистрирани голям брой пътнотранспортни катастрофи, само че към този момент няма данни за ранени хора.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР