Гръмна поредният скандал в културата - с парите на данъкоплатците

...
Гръмна поредният скандал в културата - с парите на данъкоплатците
Коментари Харесай

Скандал: Травестити смучат 77 хиляди от Фонд Култура

Гръмна следващият скандал в културата - с парите на данъкоплатците Националният фонд " Култура " (НФК) финансира разюздани секс празненства с травестите, които едва ли може да бъдат избрани като поддръжка за българската просвета. 

Творци сигнализираха в обществените мрежи, че НФК е отпуснал 77 046 лева на фондация " Сингъл Степ ", посредством която се провеждат така наречен празненства с мил кралици, в които хомосексуални, травестити, би или транс мъже играят в женски облици.

Ето и какво гласи рекламата на едно такова празненство, което се организира на 26 март, неделя, следобяд в пространството The Steps: " В най-женския и своеволен месец е време да изпратим зимата и да се разгорещим с Kinky Dringo 18+! Традицията повелява всички палавници да се явят на най-духовитото следобедно събитие на The Steps в последната неделя на месеца - 26-ти март, от 16:00 часа.

За да сбъднем и най-смелите ви мечти и стремежи сме поканили не две, а три Драг Кралици! Те ще ви завържат за столовете и ще въртят топките в Дринго сферата, до момента в който някой не направи линия-две или запълни цялото картонче. За най-непослушните ще има и специфични награди.

Звездното Драг трио, което ще ни забавлява до разкъсване и ще ни изпоти от наслаждение са сексапилната дива котка Пина, горещата Малина и най-свежото и изкусително украшение Емануела!



Организаторите категорично прецизират, че планът е осъществен с поддръжката на Национален фонд " Култура " по стратегия " Програма за възобновяване и развиване на частни културни организации. "

Справка в Министерство на културата, което е принципал на Фонд " Култура ", демонстрира, че The Steps е новаторско мултифункционално културно пространство в София, благосъстоятелност на фондация " Сингъл Степ ".

От организацията прецизират, че главните цели на плана са: " реализиране на оперативна, административна и финансова резистентност на общественото ни предприятие; развиването на разнообразна аудитория посредством лична и външна културна стратегия с разнообразни формати и жанрове; повишение на обществения резултат на активността ни посредством артистични събитията и обществени диспути. "



" Сингъл Степ ЕООД има потвърден опит в културния живота на страната изключително в ЛГБТИ общноста, организацията е една от дребното български организации, които основават, дистрибутират и разпространяват тематиките за равенството и толерантноста на всяко едно равнище. Сингъл Степ ЕООД основават голям брой интердисциплинарни планове в годишната им стратегия за изкуство.

Организацията развива нови артистиччни способи, събитията и плановете засягат значими модерни обществени тематики. Организацията има ясно аргументиран проект, по какъв начин да надвиши и надгради досегашните си достижения. „ Сингъл сетп “ възнамеряват включване на млади (до 35) създатели в артистичната си стратегия за 2023. СИНГЪЛ СТЕП са създали явен и безапелационен стопански проект, притеяват добре построена аудитория, която развиват и извънредно.

Организацията има работещи и разрастващи се канали в обществените мрежи. Проектното предложение на СИНГЪЛ СТЕП за 2023 година е проефесионално и добре обосновано с капацитет за сполучлива реализация. Пректът се предлага за финансиране със сума от 77046,66 лева Бюджетът е написан по отношение на критерите на НФК, само че има разноски, които не са писмено обосновани. Това са разноски по т. 1.4, 1.6, 1.7 и 3.6. Проектното предложение се предлага за финансиране ", декларират от НФК.

Преди време държавният фонд за просвета даде 10 хиляди лв. на план, пресъздаващ картините на Владимир Димитров-Майстора, само че с транссексуални модели. Изложбата " Другите българки " бе подкрепена също от фондация " Сингъл степ ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР