Гражданското недоволство срещу управлението и главния прокурор започна нова седмица.

...
Гражданското недоволство срещу управлението и главния прокурор започна нова седмица.
Коментари Харесай

Ден 33 на живо: Една блокада по-малко в София, преустройство в лагера на „Орлов мост“

Гражданското неодобрение против ръководството и основния прокурор стартира нова седмица. Антиправителствените демонстрации и палаткови лагери не престават, а министър председателят даде поръчка, че остава.

След като през вчерашния ден в обществените мрежи, под фотография с внуците си Борисов написа " Време за техните усмивки и моите решения ", този понеделник той изиска оставката на президента.

Протестиращите оповестиха, че остават на площадите и улиците. А столичната обсада при Ректората падна - майките от " Системата ни убива " реалокираха палатките си пред Министерския съвет.
Снимка: btvnovinite.bg
Протестиращите към този момент се събират към 19:00 ч. в „ Триъгълника на властта “ в 33-тия ден на антиправителственото неодобрение, обстановката е спокойна.
Снимка: btvnovinite.bg
Малко по-рано денем София остана с една обсада по-малко. Майките от „ Системата ни убива “ освободиха кръстовището пред Софийския университет и реалокираха палатките си под прозорците на Министерския съвет. Направиха го в символ на благосклонност, с цел да не основават усложнения на столичани и в очакване на оставката на Бойко Борисов. Премиерът обаче през днешния ден не даде, а изиска оставката на президента Румен Радев.
Снимка: btvnovinite.bg
Заради блокадите са подадени стотици сигнали от недоволни жители, оповестиха преди дни от полицията. И сега затворени остават основните кръстовища тук и на „ Орлов мост “.

В другата гореща точка в столицата – „ Орлов мост “, в палатковия лагер са безапелационни, че тази обсада няма да бъде вдигната. В него остават доста хора от съображения за сигурност и след обещанието на премиера да не бъдат вдигани със мощ.
Снимка: btvnovinite.bg
Лагерът е леко преустроен. Една част от опасващата го спонтанна стена от кофи за отпадък и палета е отстранена, с цел да може да минават коли за спешна помощ. Само те се позволяват отсам. Засега ситуацията в лагера е спокойна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР