Гражданско присъствие за прекратяване на застрояването на местността Карадере ще

...
Гражданско присъствие за прекратяване на застрояването на местността Карадере ще
Коментари Харесай

В МРРБ предстои среща с природозащитници за Карадере

Гражданско наличие за преустановяване на застрояването на местността Карадере ще стартира в 9.30 часа тази заран пред Министерството на районното развиване. Апелът е - Карадере без градежи и бетон.
Снощи в Бяла е бил обсъждан Общият организационен проект, който тормози природозащитниците. В срещата са взели участие притежатели на земи и вложители.

В последните няколко седмици към Министерство на регионалното развитие са отправени над 450 цивилен мнения, сподели пред БНР Люба Батембергска от сдружението „ Спаси Карадаре ”.

Само до нас има над 1200 изпратени мнения за опазване на тази околност. “

Батембергска заяви, че следва среща с представители на Министерство на регионалното развитие в 10 часа. Тя означи, че защото Общият организационен проект към момента се създава, „ има съществени неща, които могат да бъдат направени “, тъй като Министерство на регионалното развитие е възложител на проекта.

„ В момента Общият организационен проект стъпва на неточни данни. Може да се заложи оценка, такива условия към екологичната оценка, тъй че тя да отрази действително какъв ще бъде резултатът върху развиването на природата от застрояването, което се планува “, разяснява Люба Батембергска в предаването „ Преди всички “.  

да има правила за къмпингуване и те да се съблюдават, да има метод да се заплаща такса, както и да се откри метод за обезщетяване на притежателите на земи.

Голяма част от притежателите на парцели, вложили в Бяла през последните години, желаят местността да се резервира незастроена. Други – с дребни къщи за посетители, имат същата позиция, посочи Люба Батембергска.

С понижените индикатори за застрояване са планувани 25 хиляди нови места , акцентира Батембергска.

„ Зад плажа, зад буферната зелена зона стартира строителство с понижени индикатори и до триетажни здания. Навътре, където сега са аграрни и горски земи, се планува едно по-стабилно застрояване , с хотелски комплекси. “
Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР