Председателят на Общински съвет - Плевен доц. д-р Иван Малкодански,

...
Председателят на Общински съвет - Плевен доц. д-р Иван Малкодански,
Коментари Харесай

На 7 юни Плевен ще бъде домакин на среща за популяризиране и развитие на футболното съдийство у нас

Председателят на Общински съвет - Плевен доцент доктор Иван Малкодански, взаимно със Съдийската комисия към Българския футболен съюз /БФС/ провеждат среща за разпространение и развиване на футболното съдийство в България. Инициативата ще се организира 7 юни /петък/ от 18:00 часа в Конферентна зала на Община Плевен /ул. „ Димитър Константинов “ №2, до постройката на Окръжен съд - Плевен/.

Участие в срещата ще вземат ръководителят на Съдийската комисия към БФС Давид Фернандес Борбалан, основният управител на съдиите в България Стоян Алексиев, както и интернационалният Видео помощник рефер Васимир Ел-Хатиб. Поканени са всички поданици и посетители на общината, които имат интерес към футболното съдийство.

Давид Фернандес Борбалан е ръководител на Съдийската комисия към БФС и едно от най-изтъкнатите имена в испанското съдийство с дългогодишна процедура в Ла Лига. Има над 300 мача в испанското състезание и европейските клубни шампионати, част е от Елитната категория на съдиите на УЕФА. Бил е основен арбитър 4 пъти на мега дербито на Испания Реал Мадрид - Барселона. Изпълнява ролята на вицепрезидент на Съдийската комисия на Испания в продължение на 3 години. През последните 5 сезона е водещ съдийски инструктор на УЕФА и ФИФА и се радва на голям престиж на интернационалната сцена.

Стоян Алексиев е основен управител на Съдийска комисия към БФС от средата на 2020 година. Бивш основен арбитър е в Първа лига с над 100 ръководени срещи и интернационален арбитър по плажен футбол.

Васимир Ел-Хатиб стартира съдийската си кариера в Плевен през 2007 година От 2009 е част от съдиите към зона София. В момента е основен арбитър в Първа лига с 38 ръководени срещи. От 2023 година е включен в листата на ФИФА за интернационален Видео помощник рефер и постоянно получава назначения в чужбина.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР