Гражданският съвет, който следи строителството на стадион Христо Ботев в

...
Гражданският съвет, който следи строителството на стадион Христо Ботев в
Коментари Харесай

Гражданският съвет, следящ строителството на Колежа“, настоява за преработка на проекта

Гражданският съвет, който следи строителството на стадион " Христо Ботев " в Пловдив, упорства Община Пловдив да разпореди на проектанта на спортното оборудване преработката на плана за покриване на условията за приемане на категория 4 от Европейската футболна централа и обезпечаване оптималната употребата на стадиона.

От Гражданския съвет са изпратили публично писмо до общината, в което декларират своите рекомендации във връзка със строителството на " Колежа ".
 Керкез призна за отмалялост, Ботев ще се бори за бараж и Купа на България
Керкез призна за отмалялост, Ботев ще се бори за бараж и Купа на България

" Очаквах, че ще бъде доста сложен дуел за нас "

" В последните месеци в Община Пловдив бяха извършени няколко срещи по отношение на осъществяването на публичната поръчка за строителството на стадион " Христо Ботев ", на които участваха представители на нашия екип, наименуван Граждански съвет. На стадиона бе извършена среща с господин Костадин Димитров - кмет на Община Пловдив, на която същият бе осведомен в елементи с нашата позиция във връзка с довършването на стадион " Христо Ботев ".

На 02.05.2024 година входирахме в Община Пловдив публично следните наши претенции:

1. Във допустимо най-кратък период (предвид изтичащия период на анекс към контракт за Оперативна програма с ДЗЗД Колежа) Община Пловдив да сформира комисия за определяне на гаранционните недостатъци при осъществяването на стадий 1.1. от строителството на стадион " Христо Ботев ", която, откакто се запознае и с писмата, входирани по надлежния ред от ползвателя на стадиона " ПФК Ботев " АД, да извърши посещаване на място и излезе със мнение.

2. В случай на определяне на гаранционни недостатъци възложителят, в лицето на Община Пловдив, да предяви тяхното премахване на изпълнителя, в лицето на ДЗЗД " Колежа ".

3. Във допустимо най-кратък период Община Пловдив да разпореди на проектанта на стадион " Христо Ботев " преработката на плана за покриване на условията за приемане на категория 4 от УЕФА и обезпечаване оптималната употребата на оборудването за спортни цели.

4. Във допустимо най-кратък период Община Пловдив да предприеме дейности за разширение обсега на стадий 1.2. от строителството на стадион " Христо Ботев ", като в този стадий се включат СМР, чието осъществяване е стартирано от ДЗЗД " Колежа ", само че по план е планувано за стадий 2.

5. След правенето на плановете по т. 3 и взимане на решението по т. 4 Община Пловдив да предприеме дейности за уточняване на всички нужни СМР, както и машини, уреди, съоръжение и обзавеждане, нужни за цялостното довеждане докрай на стадион " Христо Ботев " и приемане на категория 4 на УЕФА, за допустимо най-бързото им възлагане.

6. Настояваме Община Пловдив да приобщи към екипа, отговарящ за строителството на стадион " Христо Ботев ", представител на " ПФК Ботев " АД, който да подкрепя екипа, като съветва и управлява осъществяването на условията за приемане на категория 4 на УЕФА на стадиона. Цялото жълто-черно общество, като изконен ползвател на спортното оборудване, има максимален интерес от бързото и качествено довеждане докрай на нашия дом при съблюдаване на европейските правила и стандарти

Гражданският съвет продължава активността си, като упорства всички процедури да се правят при прецизно съблюдаване на законовия ред! Ще продължим да осведомяваме навреме обществеността за работата на Горско стопанство! ", се споделя в формалното изказване на Гражданския съвет за стадион " Христо Ботев ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР