Граждански организации сигнализираха Народното събрание, че смятаният за лекарство срещу

...
Граждански организации сигнализираха Народното събрание, че смятаният за лекарство срещу
Коментари Харесай

Сигнализират до парламента: Хлорохинът ще бъде отчетен от КАТ като амфетамин

Граждански организации алармираха Народното събрание, че считаният за лекарство против COVID-19 – хлорохин, ще бъде регистриран от полевите проби на КАТ като приложимост на метамфетамин.

Това може да се види даже на страницата на производителя и формален вносител на самото тестово устройство, оповестиха от Българско либертарианско общество - една от организациите, сезирала парламентарната правна комисия, която скоро ще преглежда предложенията на прокуратурата за още по-сурови санкции за водачи, използвали алкохол и опиати. Главният прокурор упорства даже за пожизнен затвор, в случай че има жертви.

От Българско либертарианско общество обаче алармират за редица проблеми в наредбата, която урежда процеса по определяне на използвали дрога водачи. Това към този момент докара до висок брой неоправдателни присъди за шофиране " след приложимост “, даже водачът да не е бил под въздействие на опиат сега. Данните за страната ни доста надвишават средноевропейските, а завишаването по отношение на съседите ни от Балканите е в границите на десетки пъти, написа dir.bg.

При полицейските акции по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL), когато в цяла Европа по едно и също време и на инцидентен принцип са тествани стотици хиляди жители, в България позитивните проби са с 25 пъти повече, в сравнение с в Румъния, и 75 пъти повече от тези в Полша, допълват от гражданската организация.

Примерът с хлорихина не е единствен. Същият уред изрично регистрира приложимост на канабис при потреблението на изцяло легални и позволени хранителни добавки, даже приложимост на опиати, в случай че водачът е ял кифла с маково семе. Освен това, при провеждани замервания, въпросната машина, серия 5000, дава огромен брой подправени положителни и подправени негативни проби.

Дори да обжалваш резултата от тестера, до момента в който кръвната проба не е подготвена, книжката е отнета, колата – иззета (според новите инструкции на основния прокурор), а против теб виси условна присъда за до 6 години затвор (според новите законодателни предложения), солидна санкция и разходи по дело, споделят още от Българско либертарианско общество. И свидетелстват за най-малко три известни случая на водачи, които дават и слюнчеста, и първа кръвна проби като позитивни за букет от субстанции, които не са употребявали в никакъв случай през живота си. На почтените им се постанова да чакат да бъдат оправдани чак след тройна експертиза. Това е по този начин, тъй като нито една от посочените в Наредбата лаборатории не извършва международните стандарти за тестване на наркотични субстанции. Например за приложимост на канабис се смята даже 1 нг/мл излишък от метаболит, който може да бъде засечен в това количество даже седмици след инцидентна приложимост. Следи от лекарствени артикули и необятно употребявани медицински упойки, като бензодиазепините, също се откриват в тялото към месец.

" Нередностите в Наредбата за тестването на водачи са повода да има близо 10 000 " надрусани “ водачи за последните 3 години, които изтърпяват условни и ефикасни присъди, а това да не трансформира по никакъв метод смъртността и броя на потърпевшите в ПТП. Просто залавяме неверните хора “, съобщи Димитър Карагегов, създател на идеята Liberty 420.

Според данните, които министър Младен Маринов даде на Народното събрание през април, последните 2 години са регистрирани най-вече произшествия, породени от " дрогирани “ водачи, само че в действителност става въпрос за не повече от 0.15% от всички (49 ПТП от 35 131 общо за 2019 г.). Много повече са тези, породени от алкохол. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР