Гражданската организация Спаси София разпространи снимки, направени след първия септемврийски

...
Гражданската организация Спаси София разпространи снимки, направени след първия септемврийски
Коментари Харесай

Локви се образуваха по новоремонтирания бул. Васил Левски в София

Гражданската организация " Спаси София " популяризира фотоси, направени след първия септемврийски дъжд в София, на които се вижда, че по преди малко ремонтирания бул. " Васил Левски " се образуват локви.
" Въпреки, че сигурно са дадени значително пари за този ремонт, явно нито фирмата-изпълнител Трейс, нито надзорът, нито Столичната община са способни да обезпечат на софиянци нов бул., без локви и неравности. Считаме, че практиката на некачествени поправки за сметка на нашите налози е обидна ", съобщи Андрей Зографски от организацията.
Според " Спаси София " есенните локви през днешния ден ще са заледявания на следващия ден, което обезпечено ще наруши целостта на асфалтовата настилка и ще редуцира животът ѝ неведнъж. Организацията добави също по този начин, че направените тротоарни уширения по булеварда се обезсмислят, в случай че пешеходците отново ще прескачат локви. “Похвално е, че бяха направени, само че те имат за цел да обезпечат гладко секване. Локвата, както и да я погледнем - е затруднение, а вероятността пешеходците да бъдат окъпани от преминаващ по платното тролейбус също не е за занемаряване. Изглежда завиряване откъм тротоарите даже при слаб дъжд е недопустимо за всички, с изключение на за строителния контрол на обекта ", съобщи Гергин Борисов от организацията.

" Спаси София " се обръща се към зам.-кмета по превоз Евгени Крусев с въпрос, за какво ръководената от него администрация не може да се оправя с качествения надзор.
Според организацията обществото заслужава и отговор какъв брой в действителност коства този ремонт, предоставен на компания Трейс без социална поръчка. " Иронично е какви хвалби валяха от Фейсбук профилите на кмета, зам.-кмета и други представители на Общината, за бързо свършената работа, а резултатът отново е несъвършен ", отбелязва Борис Бонев и показва подозрение, че дефектите ще бъдат отстранени.
От организацията означават също, че новата BUS лента по булеварда би трябвало да се съблюдава и че Столичната община е длъжна да обезпечи безпрепятственото придвижване на градския превоз в правата.
" По бул. " Васил Левски " вървят половината от тролейбусните линии в града. Ако КАТ сами не желаят да си правят работата и да постановат съблюдаване на ЗДВП, Фандъкова би трябвало да откри метод да го обезпечи. Градът и стотиците хиляди пасажери в градския превоз не могат да са заложници на нечий мързел ", съобщи Бонев и добави, че " Спаси София " от години упорства кмета Фандъкова да разгласява пакет ограничения за целогодишен надзор на спазването на BUS лентите, само че до момента нито Министерство на вътрешните работи, нито Общината са подхванали дейности в тази посока.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР