Гражданската организация "Спаси София" поиска незабавна оставка на зам.-кметът по

...
Гражданската организация "Спаси София" поиска незабавна оставка на зам.-кметът по
Коментари Харесай

Заради ремонтите в центъра от Спаси София настояват за оставки

Гражданската организация "Спаси София " изиска незабавна оставка на зам.-кметът по строителство и вложения на Столичната община Ирина Савина. Причината е информация от уикенда, че ремонтите в центъра на столицата ще продължат и през 2020 година поради непредвидени смени по ВиК и топлопреносната мрежи.

Активистите напомнят, че планът за реорганизация на улиците "Цар Иван Шишман " и "6-ти септември " е от 2014 година, а от общината чак в този момент се сещат, че има потребност от замяна на подземните връзки. От "Спаси София " дефинират протичащото се като открита насмешка със софиянци, които към този момент втора година търпят безкрайните некачествени поправки в центъра на града.

От организацията показват терзанието си, че протичащото се сега може да e опит на компанията - реализатор на ремонта да ѝ бъдат спестени солените санкции за закъснение, които към този момент трябваше да търпи. Те напомнят, че планът за реорганизация на централната градска част е финансиран от европейските фондове, подготовката за него стартира през 2014 година, а ремонтът трябваше да завърши за 5 месеца. Вместо това обаче, дейностите се забавиха повече от година, а качеството на строителството и проектантските решения станаха мотив за многочислени кавги.

"Фирмата дължи по над 200 000 лева за всеки ден закъснение отвън крайния период, който от дълго време мина. Опасяваме се, че с цел да отбрани неразбираеми ползи, управлението на Столичната община приема решения в ущърб на ползите на софиянци и градската среда ", разясняват от организацията.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР