Гражданите на САЩ си правят повече пластични операции от всякога.

...
Гражданите на САЩ си правят повече пластични операции от всякога.
Коментари Харесай

Младите си правят все повече пластични корекции

Гражданите на Съединени американски щати си вършат повече пластични интервенции от всеки път. Като нарастването на козметичните процедури е с цели 5 % по-голямо от 2022 година насам. Това сочи годишния отчет на Американското сдружение на пластичните хирурзи, който излезе през 2023 година По-специално, има нарастване на минимално инвазивни процедури, което значително се дължи на представителите на Поколението Z - родените сред 1997 година и 2012 година

Общо 25 442 640 минимално инвазивни козметични процедури - които не изискват сечения на кожата - са осъществени в Съединени американски щати през 2023 година, дружно с 1 575 244 козметични хирургични процедури. Само слагането на ботокс съставлява 4,7 милиона от тези процедури, а дермалните пълнители съставляват още 3,4 милиона. И до момента в който почти половината от тези " подмладяващи " процедури са били направени на 40 до 54-годишни, специалистите също по този начин оповестяват за възходящо значение на тези, които са направени от по-млада демографска група.

„ Поколението Z демонстрира по-голяма наклонност към осъществяване на пластична хирургия, в сравнение с другите генерации, тъй като приема по-добре естетичните процедури “, доктор Скот Брадли Гласбърг, президент на изследователския клон на Американското сдружение на пластичните хирурзи (ASPS), представен от Newsweek.

„ Поколението Z  се интересуват най-много от минимално инвазивни процедури като невромодулаторни инжекции (известни като ботокс) и пълнители. “

Той добави, че хирурзите виждат възходящо изместване към по-млади пациенти, което той приписва значително на обществените медии.

Освен минимално инвазивните лекувания, има напредък в някои лицеви процедури измежду тази демографска група, в това число тези, които съгласно ASPS са склонни да се свързват с „ по-зрелите демографски групи “. През 2023 година Поколението Z означи 45-процентно нарастване спрямо миналата година в повдигането на челото, известно още като подмладяване на челото, което се прави за възстановяване на типа на бръчките на челото и набръчканите вежди.

Друга поразителна наклонност е 9-процентно нарастване на годишна база в лабиопластиките измежду това потомство - това е понижаване на размера на кожните клапи от двете страни на вагината. Това може да отразява повишаването на несигурността във външния тип на гениталиите, което специалистите подозират, че е отчасти провокирано от порнографията и неналичието на схващане по отношение на големите разлики в дължината на срамните устни сред индивидите.

Поколението Z също демонстрира възходящ интерес към корекциите на гърди, представляващи една четвърт от всички процедури за увеличаване на бюста през 2023 година, което е 8% нарастване на търсенето на годишна база. Гласбърг добави, че пациентите от ден на ден се обръщат към по-малки импланти и по-фини промени, вместо към „ прекален тип “. Намаляването на гърдите в тази възрастова група също е повишено с 10 %.

Гласбърг сподели, че е значимо да се оценят изгодите и рисковете, преди да се извърши каквато и да е козметична процедура и да се срещнат с техния хирург и здравно заведение, преди да бъдат лекувани.

„ Важно е пациентите постоянно да посещават сертифициран еластичен хирург, който е специалист в региона “, сподели той. „ Пластичната хирургия е компетентност, която изисква обстойно образование и опит, с цел да се прави безвредно и дейно. Сертифицирането на борда подсигурява, че хирурзите са квалифицирани и фокусирани върху сигурността на пациентите. Освен това пациентите би трябвало да се уверят, че лечебното заведение, в което се лекуват, е акредитирано, което значи, че заведението дава отговор на строги стандарти за сигурност. Тези акредитации оферират най-високи равнища на сигурност на пациентите. "

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР