Гражданите и бизнесът да бъдат освободени от задължението да подпечатват

...
Гражданите и бизнесът да бъдат освободени от задължението да подпечатват
Коментари Харесай

Гражданите и бизнесът може да бъдат освободени от печатите

Гражданите и бизнесът да бъдат освободени от задължението да подпечатват документите си по искане на администрацията. Това предложение попада в законопроект с вносител Мария Капон ( “Изправи се БГ!Ние идваме “). Отделно, ИБГНИ предлага за следващ път премахването на синия ваучър към шофьорските книжки.

Капон стартира промени в Административнопроцесуалния кодекс (АПК), съгласно които чиновниците в обществената администрация не могат да изискват щемпел за авторството за документ. Достатъчно е да има персонален автограф.

За да се наложи тази смяна, депутатът от ИБГНЕ вкарва и санкция до 1500 лв., в случай че въпреки всичко някой служител упорства за щемпел.

" Имайки поради дългогодишните практики на администрацията " за щемпел ", то е значимо да има административно-наказателна отговорност за възбрана на условията за полаганията на книжен притежател ", се споделя в претекстовете към законопроекта.

Промите в Административнопроцесуален кодекс категорично акцентират, че авторството на документ се удостоверява от неговия издател посредством саморъчен автограф и електронен автограф.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР