Гражданин сигнализира за започнало строителство само на метри от плажа

...
Гражданин сигнализира за започнало строителство само на метри от плажа
Коментари Харесай

Нов бетон на брега на морето, до плажа в Крайморие

Гражданин алармира за почнало строителство единствено на метри от плажа в Крайморие. ”Вижте какъв брой метра е тук! Има ли 5-6 метра от брега? И погледни какво става на всички места, без да питат популацията, без да има някакво уведомление, напряко почва да се строи!... Всичко това ще се застрои! ”, изяснява Станко Казлачев – гражданин на Крайморие.
Груби нарушавания при градежите до къмпинг „ Арапя” и Алепу откри ДНСК

И до момента в който локални поданици се възмущават от бетонната стена, която ще скрие гледката им, концесионерът на плажа е обезпокоен, че брегът се срутва.

" Самата почва е ронлива, има заплаха това нещо да падне в пясъка… За мен е чудно по какъв начин строят на граница на плаж, само че има си органи ", показва концесионерът Николай Димитров пред bTV.

Проверка на общината демонстрира, че нарушаване няма – терените край брега са възобновени аграрни земи, включени в разширението на квартала. С измененията в Закона за Черноморското крайбрежие рестриктивните мерки за строителство в 100-метровата зона не важат за урбанизираните територии.

" Хората няма какво да се възмущават, откакто тук това строително одобрение е станало преди години. Това ще бъде подземно паркиране с двуетажна къща, двуетажна къща с по-големи веранди ", разяснява Пламен Дженков - началник на градежа.

Строителство е почнало и в горичката край плажа, която също е частен терен.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР