Граждани на Кубрат се вдигнаха на протест заради бъдещето на

...
Граждани на Кубрат се вдигнаха на протест заради бъдещето на
Коментари Харесай

Протести и оставки заради болницата на Лили Иванова

Граждани на Кубрат се подвигнаха на митинг поради бъдещето на меместната болница, а доста лекари подадоха оставки.

Причината е промяната на управлението на лечебното заведение, в което на млади години като здравна сестра е работила примата на българската музика Лили Иванова. Протестиращите пред общината жители през днешния ден зобявиха, че са срещу решението на Общинския съвет за промяна на директорката, ръководи болничното заведение 16 години, заяви бТВ.

„ Ние сме срещу краткотрайно назначения шеф, той няма нито компетентността, нито е осведомен с работата в болничното опазване на здравето “, съобщи доктор Иванка Атанасова от МБАЛ-Кубрат. След 38 години работа в лечебното заведение тя е подала оставка поради смяната.

Същевременно пред общината имаше и контрапротест с поддръжка на новото управление. „ Нека има смяна в болница Кубрат, в края на краищата, тъй като една огромна част от нашите жители отиват да се лекуват в други общини “, сподели Салим Мустафа.

От Общинския съвет приканиха медиците да не напущат работа и обявиха,че промяната на управлението е естествен развой за възстановяване активността на болничното заведение.

„ Болницата ще работи, шефът е задължен да образува екип, в случай че някой не желае да работи с определения шеф, само че неприемането на решението на Общинския съвет не е съществено “, разяснява Хюсеин Юмеров, ръководител на Общинския съвет в Кубрат.

Новият шеф на болничното заведение съобщи доктор Леман Балканджиева съобщи, че е оптимист и че има упоритостта да притегли нови лекари. „ В болничното заведение поетапно ще се включат всички отделения да работят в цялостен потенциал, просто може би би трябвало някакво техническо време “, изясни доктор Балканджиева.

Болницата в Кубрат е в положително финансово положение, работещите отделения са обезпечени с инсталация, само че поради обстановката със промяната на управлението остава отворен въпросът с кадровата рецесия и ще останат ли лекарите на работа. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР