Граждани на чужди държави ще могат да придобиват българско гражданство,

...
Граждани на чужди държави ще могат да придобиват българско гражданство,
Коментари Харесай

Раздават златни паспорти чрез Фондовата борса

Граждани на непознати страни ще могат да получават българско поданство, в случай че влагат най-малко 2 млн. лева на Фондовата борса. Това плануват нови текстове в Закона за българското поданство, импортирани сред първо и второ четене в Народно събрание от депутата от ГЕРБ Маноил Манев и група народни представители, оповестява Канал 3.

На първо четене беше признато българско поданство да не се дава против краткотрайни вложения, да вземем за пример покупка на скъпи бумаги, това предложение е на Министерския съвет.

Едновременно с това на първо четене бе признато и предлагането на Йордан Цонев и Хамид Хамид от Движение за права и свободи, под което са се подписали и депутати от ГЕРБ и Оперативна програма. То гласи, че чужденци ще имат право да получават български паспорт против вложения у нас от най-малко 2 млн. лева в капитала на българско сдружение за предпочитан капиталов план. Също по този начин инвестицията би трябвало да носи и откриване на минимум 20 работни места за български жители.

Сега депутатът от ГЕРБ Манев предлага позволение за непрекъснато престояване да могат да получат чужденци, които влагат в акции или облигации на български сдружения, търгувани на фондовата борса, най-малко 2 млн. лева Но в случай че чужденецът влага в борсово търгувани фондове, ще би трябвало да вложи единствено 1 млн. лева, с цел да кандидатства за позволение за непрекъснато престояване.

Манев предлага против минимум 1 млн. лева да се получава и български паспорт, в случай че чужденецът непосредствено влага в дълготрайни материални активи и разкрие най-малко 20 нови работни места.

Разрешение за престояване ще се дава и на чужденци, които вложат най-малко 2 млн. лева в капитала на българска компания за реализиране на предпочитан капиталов план, получил документ по Закона за поощряване на вложенията.

Няма да се дава позволение за престояване при даване на суми над 1 млн. лева за доверително ръководство в банка, каквато опция имаше до момента. Така се приключват опциите за злоупотреби, гласят претекстовете към препоръчаните промени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР