Граждани излязоха тази сутрин на протест пред Съдебната палата в

...
Граждани излязоха тази сутрин на протест пред Съдебната палата в
Коментари Харесай

Протест за правосъдие пред Съдебна палата в Сливен

Граждани излязоха тази заран на митинг пред Съдебната палата в Сливен. Те упорстват да няма опция за подмяна на най-тежките присъди, като доживотната или опция за понижаване на присъдите за тежки умишлени закононарушения, излиза наяве от репортаж на Нова телевизия.

В знак на митинг хората се заканиха, че няма да позволяват правосъдни чиновници в постройката. Ще изискат и оставката на министъра на правораздаването Данаил Кирилов.

От полицията обявиха, че няма да позволен протестиращите да създадат жива верига пред вратите на Съдебната палата.

Tази седмица на първо четене в Народното събрание беше признато съкратеното правосъдно разследване при тежки закононарушения да отпадне с промени в Наказателно-процесуален кодекс.

„ Това към този момент не е митинг, към този момент е гражданско непокорство. Начинът, по който се организира дебатът в Народното събрание, е афектиран за всеки едни жител, да не приказваме за почернените родители. Ние не сме съгласни с метода, по който се организират дебатите. Разграничаваме се от всички партии, разграничаваме се от предизборната акция, която тече в моментае не желаеме да се спекулира с нашата мука и болежка ”, разяснява Доника, която е една от уредниците на митинга.

„ Депутатите ме разочароваха с това, че не желаеха да одобряват на първо четене доживотната присъда без право на подмяна. Трябва да се борим за нея до дъно. Заставам като лице на тези митинги и може би съм новата Жана д`Арк, която ще поведе българите. Наистина те би трябвало да ме чуя и да одобряват този закон за доживотните присъди за тежките престъпни закононарушения. Не желая нищо повече ”, сподели бабата на починалата Кристин от Сотиря.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР