Графитът на Банкси в Нотингам с изображение на момиче, което

...
Графитът на Банкси в Нотингам с изображение на момиче, което
Коментари Харесай

Свалиха графит на Банкси от стена в Нотингам

Графитът на Банкси в Нотингам с изображение на момиче, което върти велосипедна гума вместо обръч, бе свален от стената, на която е основан, и спретнат в арт изложба в Есекс. Местните се надяваха, че творбата от октомври 2020-а ще оживи квартала им и ще остане като културен монумент в града им, написа " Гардиън ", съобщи " Площад Славейков ".

На 17 февруари графитът е бил изместен от експерти и откаран в изложба " Брандлър "  в Брентуд, на 30 км от центъра на Лондон. Галерията е платила шестцифрена сума на притежателя на постройката, с цел да придобие графита. Основателят ѝ Джон Брандлър е колекционер на творбите на Банкси, има и " Season’s Greetings ", появил се на гараж в Порт Талбът, Уелс, през 2019-а. Неговите проекти са да изложи графита пред аудитория в Съфолк по-късно тази година.

Собственикът на постройката в Нотингам е поискал да остане неизвестен. Той е потърсил локални организации, благотвортилени дела и институции, на които да подари творбата, само че договарянията не довели до средата, тъй като „ никой не искаше да се ангажира със собствеността му “. Пред локалните издания той е отказал да показа сумата, против която галерията е закупила графита, само че споделя, че парите ще отидат за щедрост.

Момичето с велосипедна гума бе изобразено до колело, заключено на близкия дирек. Оригиналният велосипед по-късно бе отстранен от самия притежател на постройката от съображения за сигурност, само че локалните в началото взеха решение, че е откраднат.

" Тъжно е, че графитът на Банкси няма да остане в Нотингам, основан е там с причина ", разясняват потребителите на Туитър. Някои допуснаха, че графитът е отпратка към историята на града като един от водещите производители на колела, известната марк " Raleigh " е основана там през 1887-а. 

" Графитът се отрази доста добре на града, появи се измежду Ковид, когато всички преминавахме през тежък интервал и донесе моменти на наслада и доволство – отбелязва Саймън Бристоу, отпред на план за съживяването на града. – Но в този момент, за жал, е в ръцете на различен ". Бристоу твърди, че се е опитал да се свърже с екипа на Банкси, с цел да обсъдят бъдещето на графита, само че е получил рекомендация да не го реалокира. Затова Бристоу се надява, че някой ден творбата още веднъж ще се върне в града.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР