Графикът за договаряне на споразуменията за периода след Брекзит между

...
Графикът за договаряне на споразуменията за периода след Брекзит между
Коментари Харесай

ЕС ще се фокусира върху сигурността и търговията в бъдещите споразумения с Лондон

Графикът за договаряне на споразуменията за интервала след Брекзит сред Англия и Европейския съюз, в това число по въпросите на търговията и сигурността, е обвързван с доста провокации. Това съобщи през вчерашния ден основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Европейски Съюз ще акцентира върху развиването на нови структури за съдействие и бъдещо партньорство в битката с престъпността и тероризма, както и върху комерсиалното съглашение, сподели в Стокхолм висшият европейски представител. " Предстои ни да свършим голяма по размер работа, в случай че желаеме да осигурим амбициозно ново партньорство ", съобщи Барние.

Англия се чака да напусне блока на 31 януари.

Британският министър председател Борис Джонсън настоя, че няма да удължи процеса на Брекзит още един път и ще контракти съглашението за бъдещите връзки с Европейски Съюз до 31 декември, единствено 11 месеца след деня на Брекзит.

" (ЕС) ще упорства нашето икономическо партньорство да бъде построено върху равноправни условия в региона на екологичните и обществени стандарти, държавната помощ и данъчните въпроси ", сподели Барние.

Барние съобщи, че Европейската комисия ще е подготвена на 1 февруари да връчи мандат за договаряния, а диалозите ще стартират в края на февруари или началото на март. През юни се чака водачите на Европейски Съюз и Англия да създадат равносметка на договарянията.

Британските депутати дадоха през вчерашния ден, с исторически избор след три години и половина на рецесия, окончателното си утвърждение за законопроекта, който ще разреши на Обединеното кралство да напусне Европейски Съюз на 31 януари.

В сряда Джонсън се срещна с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която предизвести, че няма задоволително време за договаряне на всички аспекти от бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Англия до края на годината, тъй че двете страни ще би трябвало да изберат върху какво желаят да се концентрират.

Всичко, което би трябвало да знаете за: След Брекзит (423)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР