Градушка с размера на орех се изсипа над Садово във

...
Градушка с размера на орех се изсипа над Садово във
Коментари Харесай

Народът на бунт! Земеделци искат линч за Киро, блокират движението: За украинците пари, за нас нищо

Градушка с размера на орех се изсипа над Садово във вторник следобяд. Обстрелът на ледените парчета е траял 30 минути, а провалите по реколтата са убийствени.

„Пораженията са 101%. Всичката ми годишна продукция е подземен, всички вложени средства са подземен “, изясни пред Нова телевизия в сряда сутринта потърпевш земеделец.

“Чакам страната. Г-н Петков даде обещание да даде на украинците по една заплата, желая всички депутати да си дадат заплатите на мен и на колегите“, сподели яростно той, а думите му бяха подкрепени от останалите потърпевши.

Площадката за ракети в село Чешнегирово, което също пострада от бруталната градушка, не е изстреляла нито една против градоносните облаци. Директорът й уточни, че му било неразрешено от София да стреля с ракети по клетката, поради прелитащ аероплан. Какъв е обаче този аероплан, той по този начин и не схванал.

“По клетката, която направи тази пакост, не се стреля 20 минути. Имахме възбрана от Централния пункт за въздушното движение“, изясни той.

Гневът на хората ескалира и минути след 8 часа сутринта в сряда, те блокираха придвижването по Цариградския път, който води от Пловдив за Турция.

„Загубихме всичко. Можем да стоим тук през целия ден. Вече няма какво да вършим и какво да работим. Обречени сме на апетит, дружно със фамилиите си“, обърнаха се към властта на Киро и компания потърпевшите аграрни производители от Садово и Чешнегирово.

„Това са години наред, никой не е получил никакво обезщетение. Идва комисия, споделя, че 100% би трябвало да се заплати. Какво значи, че страната не може една година да заплати едни пари? “, възмутиха се протестиращите.

Производителите обявиха, че желаят оставките на шефа на Държавен фонд „Земеделие ” и тази на земеделския министър Иван Иванов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР