Градският транспорт в Пловдив ще се движи днес, няма да

...
Градският транспорт в Пловдив ще се движи днес, няма да
Коментари Харесай

Превозвачи предупреждават за ужасен скок на автобусните билети

Градският превоз в Пловдив ще се движи през днешния ден, няма да се стопират и междуградските рейсове. " Запазваме правото на ефикасен митинг на 18 май, в случай че до тогава няма решение на нашите претенции ", сподели за " Марица " Миролюб Столарски, чиято компания " Карат С " обслужва в следобедните часове автобусната линия Пловдив-София. 

Столарски предизвести, че при галопиращата инфлация, каквато се следи сега, цената на билета от Пловдив до София може да стигне 18-20 лева, в случай че не отпадне акцизът на горивата. В момента билетът с тази компания коства 12 лева " Поскъпването на горивата е с над 48 % и се отразява върху цената. Нашите рейсове са на нафта, като за един литър към този момент плащаме близо 3 лева Повишаването на цените на винетките е три пъти. Ако няма схващане от страна на държавното управление, ще би трябвало пасажерите да платят повече пари за транспорт ", разяснява Столарски. 

Той добави, че на никое място в Европа няма винетки за второкласен пътища, а в Западна Европа рейсовете, които правят обществени транспорти, въобще не се таксуват с пътна такса.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР