Градският съд на София остави за постоянно в ареста Георги

...
Градският съд на София остави за постоянно в ареста Георги
Коментари Харесай

Лъжекрематорът остава в ареста, адвокат се нахвърли на медиите

Градският съд на София остави за непрекъснато в ареста Георги Енев, упрекнат за машинация, обвързвана с организация на кремация на умрял, която се оказа фиктивна.

Георги Енев беше арестуван, откакто в гробището на с. Клисура до Банкя бяха открити остатъци на седем души. Те били заровени отвън гробове. За един от тях прокуратурата заяви, че става дума за човек, чиито наследници платили 1000 лв. за кремация. Тялото обаче не е било кремирано.

Няколко дни по-късно бяха открити остатъци на още шест души, а в крематориума в София стартира инспекция.

Медийният интерес предопредели оставането на Енев в ареста, а не доказателствата, сподели в правосъдна зала юристът му. Той цитира показания на чиновници в дом за военноинвалиди, които споделили, че нямат никаква визия какъв е механизмът на погребенията.

Няма заплаха Енев да се укрие, уточни отбраната. И описа по какъв начин през вчерашния ден мъжът е бил заведен в столичната полиция, където петима служители на реда му обяснявали по какъв начин ще остане в ареста осем месеца.

Енев съобщи, че няма да се укрива, че желае да се грижи за майка си.

Прокуратурата настоя той да остане в ареста освен тъй като има задоволително доказателства, а и тъй като осъщественото е отвън моралните разбирания на обществото.

Според градския съд има задоволително доказателства за това, което прокуратурата твърди. Широкото медийно отразяване не въздейства на случая, записаха съдиите в претекстовете си. Решението на магистратите е дефинитивно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР