Градската прокуратура в София е отказала да задържи двама полицаи,

...
Градската прокуратура в София е отказала да задържи двама полицаи,
Коментари Харесай

Кикот и закачки. Полицайка се държала скандално с убиеца на пътя

Градската прокуратура в София е отказала да задържи двама служители на реда, съпричастни към злополуката на Околовръстното шосе в София преди 10 дни. Това разгласи през вчерашния ден вътрешният министър Иван Демерджиев. Тогава дрогираният и пиян Димитър Любенов опустоши кола - почина френски жител, а други двама бяха ранени. Според Демерджиев двамата служители на реда са оказали подпомагане на водача Димитър Любенов, предизвикал злополуката.

„ Допускам, че този екип служители на реда, които са се движили редом с аварирала кола са изпълнявали такава функционалност нееднократно – на охраняващи имащи пари хора. Според мен това е устойчива връзка ”, подозира Николай Радулов, който пред Нова телевизия разяснява случая като някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи. По думите му корупцията в Министерство на вътрешните работи към този момент е спряла да прави усещане на хората и те като че ли са привикнали с нея.
-->
„ Видях служителите на реда, за които говореше вътрешният министър. Бяха едно младо момиче и едно младо момче. Момчето не ми направи мощно усещане, колкото момичето. За мен държанието беше доста непочтено. Не може еднообразен чиновник да се държи по този метод при закононарушение. То не беше диалог - беше фамилиарничене, потупване, подсмиване “. Това заяви пред бТВ Михаил Главчев, един от очевидците на злополуката, който е помагал на потърпевшите.

Направило му е усещане, че полицейска кола подминава случая, а по-късно се връща. От полиция, лекари и пожарна най-бързо идват полицейски чиновници.

„ Възхитен съм от проверяващия служител на реда, който пристигна и стартира работа. Има доста почтени хора. Това най-хубаво усещане ми направи. В по-голямата си част служителите на реда си правиха работата. Като им описах, те се възмутиха от диалога на полицайката с Любенов “, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР