Градската десница скочи върху прясно приетите промени в Закона за

...
Градската десница скочи върху прясно приетите промени в Закона за
Коментари Харесай

Градската десница иска от Радев вето върху проемните в ОВОС

Градската десница скочи върху прясно признатите промени в Закона за околната среда и водите по отношение на екооценките и гласуването на така наречен двоен стандарт - в интерес на власта и като камшик за елементарните жители и бизнеса при екооценките и изиска неотложно използване на несъгласие от президента Румен Радев, както и сезира на Конституционния съд.

От " Десен конгрес " скочиха на личните си идеологически сътрудници от ПГ на Демократична България за гласуваните ремонти и насочиха остри рецензии след решенията в пленарната зала:

" СРАМ, (не)уважаеми депутати от ДБ-вносители и всички подкрепили ви, е днешното ваше гласоподаване #екооценки и отводът ви да извършите предизборните си обещания да възстановите нормалността и да премахнете опитите на ГЕРБ от 2017 година по модела „ джипка “ с премахването на двуинстанционния надзор!

Защото вие направихте тъкмо това – излъгахте всички тези жители, които разчитаха на вас да извършите тези си обещания, които дни и месеци наред стачкуваха за господство на правото и „ един закон за всички “ и доста от които гласоподаваха за вас точно поради тези ви обещания!

Сега българските жители схващат, че до 2024 година ще има един закон за плановете на властта, с които трябвало да се действа бързо и безпроблемно, и различен за елементарните жители и компании, които ще минават през двуинстанционния надзор за правда ", прецизираха от НПО-то и представени от ексдепутатката и посочена за конкурент на шефа на ДСБ ген. Атанас Атанасов - Цецка Бачкова.

Депутатите се скараха и по тази причина дали да има обжалване на планове на втора инстнация. Спорът беше за това би трябвало ли да се върне обжалването на две инстанции на оценката на въздействието върху околната среда за обекти от национално значение.

От 2017 година насам оценките за влияние върху околната среда, които засягат обекти с национално и стратегическо значение, могат да се апелират единствено на една инстанция. Управляващите желаеха смяна и настояха за опцията да се апелират и на втора инстанция. Идеята не се хареса на всички партии в ръководещата коалиция. Те се съгласиха с претекста на опозицията, че в случай че има две инстанции, ще се бавят значими планове за страната ни като да вземем за пример строителството на автомагистрали.

В последна сметка се стигна до консенсус втората инстанция да влезе в действие от 2024 година.

„ Коалицията потегли самоуверено и някъде по пътя стартира да се колебае. Втората инстанция не е някакъв култ, а е важна”, съобщи Крум Зарков.

„ Шест месеца този законопроект беше подложен на трупчета и чакаше своя звезден момент, с цел да излезе от въртележката на съдружните пазарлъци”, разяснява Младен Шишков, ГЕРБ-СДС.

„ Дали в случай че остане едната инстанция, поради корупция в правосъдната система някои планове да не минават”, съобщи екоминистърът Борислав Сандов.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР