Градската десница компенсира угасващия протест с 5 удара по прокуроритеУмни

...
Градската десница компенсира угасващия протест с 5 удара по прокуроритеУмни
Коментари Харесай

След кабинета - клатят и съдебната система

Градската десница компенсира угасващия митинг с 5 удара по прокурорите Умни и красиви с откоси към Гешев по две линии - европейска и родна

Отпуските свършиха, децата потеглиха на учебно заведение, с последното море за 22 септември цялата протестна безгрижност лято 2020 с марка жълтите павета си отиде. Заедно с умните и красиви млади, чиято образователна година в влиятелните университети на Западна Европа стартира. Кошмарните фактури на " Топлофикация ", идното повишаване на газа, а с него и на цените, както и предстоящата нова вълна безработица, стана причина множеството протестиращи да се съсредоточат върху битовите си каузи, вместо да слушат едни и същи отровни речи на Бабикян, Минеков и Хаджигенов. Дори театралното завладяване на Народното събрание във вторник вечерта не донесе предстоящата от градската десница нова искра на национално неодобрение.  Угасващият митинг накара мозъчния концерн на умните и красивите да търси нови лостове и опорни точки за офанзива против безконечните врагове Борисов и Гешев. И елементарно ги откри. Съсредоточи целия си боеприпас върху основния прокурор и правосъдната система. Като за по-ефикасен резултат отвори две фронтови линии - европейска и родна. За няма и три дни градската десница нанесе 5 удара, пробвайки се да разклати правосъдната система у нас.

 

Случаят " Шпигел "
Първият залп пристигна с другояче авторитетната марка " Шпигел ". В публикация за немското издание със съавтор Димитър Ганев, стремително преведена в изданието на Прокопиев " Дневник " (в което в това време той е бил редактор), както и в присъдружните " Медиапул " и " Клуб Z " на Огнян Донев, министър председателят Борисов и някогашният основен прокурор Сотир Цацаров бяха набедени, че са съдействали отвън рамките на закона за предаването на турския жител Мустафа Буюк на управляващите в родината, му малко след опита за прелом против Ердоган. Авторите на публикацията се базират на информация от " секретни известия от турското посолство в София ".
Кой е Димитър Ганев? " Правен свят " разкри, че това е доведеният наследник на Елисавета Панова - брачна половинка на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Ганев е наследник на някогашния брачен партньор на Елисавета - Иван Ганев, само че от първия му брак.
Сегашният ръководител на КПКОНПИ Сотир Цацаров единствено за ден охлади пристрастеностите на всички, които потриваха ръце, че претоплената гозба ще изяде главите и на него, и на Борисов. Той излезе с публична позиция, в която уточни, че " през август 2016 година Абдула Буюк бе предаден на турските управляващи в осъществяване на заповед, издадена като насилствена административна мярка от Министерство на вътрешните работи на съображение Закона за чужденците в Република България. По този мотив тогавашният министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова съобщи пред медии, че повода за предаването на Буюк е " неналичието на годни документи " и че той " е влезнал в България при започване на февруари с невалидни документи ". " Преди това, вицепрезидентът на Република България отхвърли молбата на турския жител за даване на леговище у нас. Нито аз, като основен прокурор тогава, нито изобщо прокуратурата имаха присъединяване в тази процедура. Предаването на Буюк на турските управляващи е осъществено по реда на Закона за чужденците в Република България, а не посредством изгонване ", написа Цацаров. От позицията му стана ясно, че или интерпретацията на " секретните известия " е зле направена от създателите на публикацията в " Шпигел ", или информацията в тях е била целеустремено изкривена, с цел да се обиден избрани имена. И в двата случая обаче става дума за откровена клюка.
Ганев незабавно се оправда, че не се познава персонално с Лозан Панов и разгласи, че в никакъв случай не е разговарял с него. Със брачната половинка на Панов пък в последните 15 години имал взаимоотношения само в съда. Но надали е инцидентно, че публикацията в " Шпигел " идва единствено седмица откакто същото издание даде естрада на самия Панов. Публикува негово обстойно изявление, което кореспондираше с акцията против държавното управление и основния прокурор в България, а имаше и косвена офанзива против институциите на Европейски Съюз. След като Берлинският скандал не съумя да набере скорост, фокусът на умните и красивите се реалокира бързо в Исландия.  

Случаят Клеър Дейли Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР