Градът се опразни още вчера по обед – едни поеха

...
Градът се опразни още вчера по обед – едни поеха
Коментари Харесай

Пловдив се изнесе към чужбина за 3 март

Градът се опразни още през вчерашния ден по обед – едни поеха към чужбина, други по родни курорти и забележителности
Тридневни екскурзии в прилежащи страни излизат по 259 лв.
Честит празник, българи!
С този привет в неделя ще изобилстват обществените мрежи. Патриотичният възторг ще се лее отвред, само че повече пловдивчани са избрали дестинации в чужбина около трите почивни дни, в сравнение с да се изкачат на Шипка или даже до паметника на освободителите на хълма Бунарджика.
Проучване на вестник „ 24 часа “ сподели, че мнозина са се насочили да посрещнат националния празник в прилежащи страни. „ Имаме няколко рейса, които през днешния ден рано сутринта поеха към Гърция и Румъния “, заяви известната туроператорка Анка Димова от „ Ана травел “. По думите й най-търсени са екскурзиите с две нощувки.
Голям е напорът към южната ни съседка. „ Тръгва се рано сутринта от Пловдив и се идва в Паралия Катерини. Вечерта на таверна с бузуки, а точно на националния празник отиваме на Метеора. След разглеждане на манастирите вършим обяд в Каламбака с печено агнешко. Тези, които не ядат такова месо, има телешко, пълнени чушки, гироси и каквото желаят. Всичко това полято с узо “, разказа Димова. Вечерта се прибират още веднъж в Катерини и там следва отново таверна със сиртаки и мятане на салфетки. На третия ден отпътуват за Солун, където ще посетят пазара, ще се качат на Бялата кула, ще има разходка с корабче и поклонение в църквата „ Свети Димитър “. Оттам в късния следобяд се насочат към България, с цел да бъдат на работа на 5-и. Цялото наслаждение излиза 259 лв. – превоз, нощувки и закуски. 
Много са и пловдивчаните, избрали да посрещнат националния празник в прилежаща Румъния.  Рейсовете за там поеха също през днешния ден сутринта и идват в Букурещ. Следват разходка и вечеря, а на идващия ден разглеждане на Синая и замъка „ Пелеш “, по-късно отиват при Дракула и отново се прибират в румънската столица за нощувка. В деня преди тръгване за България се плануват 4 часа в балнеокомплекса Спа Терме. „ Разкошно е. Ще си наквасен кокалите, ще поплуват и освежени ще си тръгнат за Пловдив “, сподели туроператорката. 3-дневната екскурзия в Румъния също е 259 лв.. Не са малко и тези, които ще прекарат почивните дни във Венеция. 
Още на 1-ви март Пловдив съвсем се опразни. Родители по обед започнаха да вземат децата си от градините, с цел да пътуват с тях.  Едни поеха с персоналните си коли към прилежащи страни и родни курорти и забележителности. Други, само че доста по-малко, избраха влакове и рейсове. „ По изключение употребяват автобуси. Вече съвсем всяко семейство има по две-три коли. Тези, които разчитат на рейсове, са малко “, изясни шефът на „ Хеброс бус “ Веселин Дошков. 
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР