Градът под тепетата е подценяван, но си струва да бъде

...
Градът под тепетата е подценяван, но си струва да бъде
Коментари Харесай

Класация на туристите: Всички харесват Пловдив

Градът под тепетата е подценяван, само че си коства да бъде посетен, споделят консуматори Един от най-древните в Европа, очарова със непокътнат калдаръм, уютни кафенета и впечатляващи гледки, разказват го чужденците
 

В забавна ранглиста попадна Пловдив през тази седмица. Световната новинарска организация Euronews разгласява просторен материал за тъй наречените " подценявани градове ", като споделя отзиви на хора, които са ги посетили.
-->
Големите дестинации и най-емблематични места на Стария Континент страдат от напора на туристи, заради това и доста европейци към този момент се ориентират към по-малко известни места, които си заслужава да бъдат посетени. Най-добрите, само че към момента не толкоз известни места за визити в Европа ще ви изненадат. Сред тях е и Пловдив.

1.    Любляна, Словения

На първо място потребителите дефинират Любляна в Словения като може би най-интересния, само че към момента не толкоз потърпевш от туристите град на Стария Континент. " Цяла Словения е доста подценена, а Любляна е толкоз невероятна ", споделя екскурзиант. " Има толкоз невероятна, неповторима сила и жизнеспособност, каквито не съм срещал на никое място другаде ", прибавя различен.

Според опитните туристи градът е " изящен, наличен и задоволително дребен, с цел да може да се върви пешком ". А в случай че желаете да се повозите, може да се качите на трамвая и да обиколите главните забележителности - от замъка до театъра на Любляна. " Дори през зимата този град ще ви очарова ", споделя екскурзиант, като хвали храната  и близостта на града до огромни естествени обекти, като езерото Блед и планината Триглав.

2.    Пловдив, България

На второ място в тази ранглиста е подложен родният ни Пловдив. Според потребителите той е " идеалният европейски град ". Подходящ е за пешеходци, а из града е цялостно с паркове и кафенета. " Освен това има страхотни влакови връзки с други български градове като Варна и София ", споделят още туристи пред международната организация.

Със старини от селища в региона от 6000 години преди Христа, Пловдив е един от най-древните градове в Европа. Любителите на историята биха били щастливи да открият " археологически обекти, свързващи града с античното му минало ". От калдъръмения остарял град, по знамение непокътнат римски спектакъл на Филипополис, градът е цялостен с очарователни гледки. " Това ме очарова повече от упованията ми ", споделя консуматор в обществената мрежа Reddit.

3.    Порто, Португалия

Вторият по величина град в Португалия постоянно се подценяван за сметка на столицата - само че не би трябвало да е по този начин, настояват потребителите на Reddit.

" Наслаждавахме се на Порто повече в сравнение с Лисабон, който се усеща като  претъпкан ", споделя консуматор.

" Начинът, по който е издигнат върху хълмове с реката в средата, остарялата архитектура, храната, толкоз е красиво ", прибавя различен. Порто е наличен, чист и привлекателен, споделят туристите.

" Отидохме там най-много, с цел да обиколим долината Дуро, само че самият град беше страховит ", споделя консуматор на Reddit. " Имахме проекти да го използваме като център за еднодневни екскурзии, само че в последна сметка прекарахме дните си просто из града ", прибавя различен.

От скитничество по тесните калдъръмени улички на средновековния речен бряг и любуване на обилната барокова черква Sao Francisco до излежаване на пясъчни плажове, този крайбрежен град дава отговор на всички условия.

4.    Страсбург, Франция

Въпреки че е седалище на Европейския парламент, Страсбург постоянно се подценява от туристите. Но в случай че го погледнете малко по-отблизо, ще откриете обаятелен град, цялостен с очарователна история и неповторима гастрономия.

" Със комбинация от немско и френско въздействие и история на битката сред Германия и Франция за района преди Втората международна война, намирам го за обаятелен всеки миг, когато съм там ", споделя един консуматор на Reddit. Борбите от миналото  отстъпват  място на хармонична комбинация от немска и френска просвета, като храната, езикът и архитектурата са на кръстопътя на двете страни.

Освен това виненатата  страна  Елзас  е на  прага му.

5.    Торино, Италия

Италия няма дефицит на известни градове,  само че никой не е толкоз недооценен като Торино, съгласно потребителите на Reddit,  и това е част от неговата прелест. " Има по-малко туристи от Милано и другите по-известни градове ", споделя един.

" Той е съществено недооценен ", споделя различен, който обича алпийските гледки към града. Намирайки се в сянката на Алпите, Торино е идеална база за пешеходни пътеки и визити на лозя. Освен че е " в сърцето на един от най-хубавите винарски райони в света " - Пиемонте - кухнята на Торино е " съвършената комбинация от френска и италианска кулинария ", прибавят те.

6.    Вилнюс, Литва

Столицата на Литва има отзивчиви локални поданици и обилие от неща за правене, споделят потребителите на Reddit. " Намерих хората в действителност другарски настроени и налични ", споделя един. " Обичах града и хората му ", прибавя различен.

От разходка из причудливия остарял град до хора, които се снимат пред огромния площад пред катедралата и  се  наслаждават  на гледката от кулата на Гедиминас, " има по нещо за всеки " във Вилнюс, споделят потребителите на Reddit.

Любителите на историята могат да научат за 50-годишната руска окупация на страната в Музея на окупациите и битките за независимост в някогашната постройка на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) или да създадат еднодневна екскурзия до приказния палат на остров Тракай.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР