Град Дупница и селата в общината са на прага на

...
Град Дупница и селата в общината са на прага на
Коментари Харесай

Цял български град трепери, може да остане без вода

Град Дупница и селата в общината са на прага на водна рецесия. Причината е остарялата пречиствателна станция и тръбите, които не са сменяни повече от 70 години.

На фона на настояването на КЕВР за покачване на цените на тока и водата, водното сдружение в Дупница е с изоставащи заплати на чиновниците.
-->
" Вече сме на ръба на водната рецесия. Състоянието е много тежко. Служителите са със забавени заплати. Авариите са непрекъснати. Почти няма средства за отстраняването на повредите, само че се оправяме по някакъв метод благодарение на общината и съдействието на чиновниците. Те работят съвсем на непринуден принцип, тъй като са от доста години и го вършат от преданост към управлението остават да работят ", изясни пред Българска национална телевизия Красимира Иванова - шеф на ВИК-Дупница.

По думите ѝ, пречиствателната станция в региона на село Джерман не е ремонтирана повече от 40 години и една от помпите всеки миг може да спре.

" От КЕВР желаеме да се утвърди проектът на " Кюстендилска вода " и да има една действителна цена, която да дава отговор на нуждите на общината. По наши калкулации, тя е 2,26 лева за кубик. КЕВР обаче ни притиска и не желае да прегледа бизнес проекта, желае сдружението да банкрутира и да минем към държавния воден оператор, който е в извънредно тежко положение ", изясни Костадин Костадинов - ръководител на Общинския съвет на Дупница.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР