Говорят експертите по темата, които има какво да кажат за

...
Говорят експертите по темата, които има какво да кажат за
Коментари Харесай

Ива Дойчинова: Личният почерк отличава добрия журналист от масата (трета част)

Говорят специалистите по тематиката, които има какво да кажат за положителната, чистата публицистика и които ще правят оценка претендентите в състезанието  на най-големия интернет портал Dir.bg

Продължение на изявлението. Първите две елементи можете да видите и:

- Има ли метод да се оправим с подправените вести, които ни заливат и какъв е?

- Чрез здравословното подозрение. Проверката на източника и личния здрав разсъдък са най-големите " трепачи " на подправени вести. Масово хората повтарят " опорни точки ", а не мислят. Манипулацията посредством боязън е най-лесна, по тази причина e и толкоз честа.

- COVID-19 ни сложи в невъобразима преди този момент обстановка, в която медиите се оказаха в позицията на извънредно значим източник на информация, който постанова дневния ред. Промени ли се средата през последната година съгласно Вас?

- Да, изрично хората започнаха да търсят повече вести, свързани с COVID-19 и да имат вяра главно на подправените. За страдание обществените мрежи, като усилващ канал за всички изявления, посредством логаритмите си дава преимущество на оня звук, който свърза болестта с 5G, а имунизирането с чипиране. Смешно е и е тъпо. И най-хубавата медия с чиста известност не е мотив за цитиране, а за мислене и набиране на информация от разнообразни източници. За благополучие се появиха и медии, като цитираната Healthnews.bg като антидот за прибързаните приказки.

Има и още нещо значимо, което регистрирам като неточност - прекомерното отразяване на изявите на НОЩ от първите месеци вся прекалено много суматоха. Медиите трябваше да се дистанцират и да бъдат по-критични към ставащото и по-аналитични във връзка с адекватността на ограниченията, по отношение на гражданските права и свободи.

- Какво бихте посъветвали един студент по публицистика в първи курс?

- " Бъдете смели, ярки и любопитни. Не бързайте, анализирайте и тогава творете. Журналистиката в никакъв случай не е била лесна специалност, само че у нас я трансформират в " лека ". Предстоят ви борби, само че си коства. "

Web Report е конкурс за значимите тематики, които вълнуват обществото и създателите, които не престават да съблюдават професионалните стандарти в бурно разрастващата се осведомителна среда.

Водещи имена в българските медии ще четат и гледат, рецензират и правят оценка авторските материали: Владимир Жеглов (Основател на Dir.bg и почетен ръководител на журито), Антон Хекимян (Директор " Новини, настоящи излъчвания и спорт ", bTV), Евгения Атанасова (Журналист и продуцент, БНТ), Анна Заркова (Журналист и публицист, член на УС на СБЖ), Ива Дойчинова (Директор на Радио " София ", БНР), Методи Владимиров (Водещ и продуцент, NOVA), Ваня Николова (Журналист, сценарист), Владимир Йончев (Гл. редактор, OFFNews.bg), Елица Николова (Гл. редактор, списание " Мениджър " ), Галина Александрова (Гл. редактор, 3e-news.net), Найден Тодоров (Председател на Асоциацията на спортните публицисти в България), Евгени Димитров (Основател на организация " Булфото " ), Илияна Захариева (Директор " Корпоративни връзки ", А1).

Web Report се организира с формалната поддръжка на Съюза на българските публицисти.

Медийни сътрудници на състезанието са Българска национална телевизия, БНР, bTV Media Group, NOVA, списание " Мениджър ", телевизия ММ и организация " Булфото ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР