Говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко заяви, че някои

...
Говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко заяви, че някои
Коментари Харесай

Украйна се ядоса на Орбан. Размаха му пръст

Говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко съобщи, че някои изявления на унгарския министър председател Виктор Орбан са " образец за съветска агитация ".

" Санкциите не разклатиха Русия " е типичен образец за съветска агитация ", се споделя в оповестеното във Facebook изказване.

Николенко оспорва и мнението на Орбан, че вкарването на съвременни оръжия в Украйна единствено усилва продължителността на спора. " Предоставянето на оръжия на Украйна избавя живота на украинците ", написа той.

По-рано Орбан съобщи, че антируските наказания на Европейски Съюз не способстват за разрешаването на обстановката в Украйна и че даването на оръжия от НАТО на украинската страна удължава спора, защото Русия е заинтригувана да изключи опцията за нахлуване от украинска територия.

Според Орбан Европейски Съюз се нуждае от нова тактика за мирни договаряния във връзка с спора в Украйна, защото глобите против Русия не проработиха.

Целта на новия метод на Европейски Съюз би трябвало да бъде " създаването на дейно предложение за мир ".

„ Нуждаем се от нова тактика, която би трябвало да се концентрира върху мирните договаряния и формулирането на продуктивно спокойно предложение “, сподели той.

„ Разчетът на Запада, че глобите ще отслабят Русия и ще й навредят повече, в сравнение с Европа, а целият свят ще поддържа европейците, се провали “, сподели още унгарският министър председател.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР