Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че ЕС

...
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че ЕС
Коментари Харесай

Русия настоя НАТО и ЕС да принудят Прищина да оттегли силите силите си от Северно Косово

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че Европейски Съюз и НАТО би трябвало да принудят администрацията в Прищина да изтегли силовиките от Северно Косово.

Съответният коментар на ръководителя на външното министерство е оповестен на уеб страницата на съветското външно министерство.

Захарова означи, че Силите на НАТО за Косово и задачата на Европейски Съюз за господство на закона имат нужните мандати за противопоставяне на върховенството на закона. В отчета се отбелязва, че тези структури са виновни за отбраната на цивилните, гарантирането на мира и сигурността.

" Време е да окажем деятелен напън върху администрацията в Прищина, с цел да я принудим да изтегли силите за сигурност от север на Косово и да предотврати обстановката да се потопи в открит спор ", съобщи представител на министерството.

Руското външно министерство съобщи, че те са записали възходящото напрежение в Косово, предизвикано от безотговорните дейности на косовските албански управляващи.

Според министерството от 20 септември Прищина " дейно попречва придвижването на превоза сред най-вече сръбските северни региони на провинцията и централната част на Сърбия ". Цивилните са подложени на принуждение, някои от които са жертви.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР