Говорителят на полското външно министерство Лукаш Ясина, който изискваше извинение

...
Говорителят на полското външно министерство Лукаш Ясина, който изискваше извинение
Коментари Харесай

Уволниха говорителя на полското МВнР , който изискваше извинение от Зеленски

Говорителят на полското външно министерство Лукаш Ясина, който изискваше опрощение от президента на Украйна Володимир Зеленски за изтребването от украински националисти на полското население във Волинското кръвопролитие през Втората мирова война, е уволнен, заяви Ясина на своята страница в обществената мрежа " Екс ", съобщи ТАСС.

" Говорителят е сапьор, а под всеки сапьор може да се взриви мина. Завършвам осъществяването на отговорностите на представител и благодаря на всички ", написа той.

След заявките за Зеленски Ясина беше краткотрайно отхвърлен от позициите и дълго се намираше в отпуска. По данни на радиостанцията RMF24, решението за окончателното му уволняване е било признато откакто представителят сподели на публицисти преди назначените за 15 октомври парламентарни избори, че " в чужбина ще има изборни комисии, които в точния момент няма да преброят гласовете ".

На 16 май в изявление за портала " Онет " Ясина, отговаряйки на въпроса, би трябвало ли Зеленски да се извини за клането във Волин, сподели, че " откакто украинското държавно управление не е направило това, президентът Зеленски би трябвало да поеме повече отговорности върху себе си ". Според Ясина той би трябвало да каже: " Извинявам се, молим за амнистия ".

Посланикът на Украйна в Полша Василий Зварич назова недопустимо и тъпо, че полската страна се пробва да наложи на президента на Украйна или на Украйна какво да прави.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР