Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира турските предложения за посредничествоКремъл

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира турските предложения за посредничествоКремъл
Коментари Харесай

Кремъл не вижда основа за среща Путин - Зеленски

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разяснява турските оферти за ходатайство

Кремъл съобщи, че към този момент няма основа за среща сред президентите на Русия и УкрайнаВладимир Путин и Володимир Зеленски, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В отговор на журналистически въпрос по отношение на турските оферти за ходатайство, представителят на КремълДмитрий Песков уточни в конферентен диалог с кореспонденти, че Путин и Зеленски могат да се срещнат едвам когато договарящите от двете страни "си напишат домашното ".

"Що се отнася до среща на върха сред президентите Путин и Зеленски, тя ще бъде допустима единствено тогава, когато договарящите делегации от двете страни си напишат цялото домашно. Този детайл също отсъства. Затова нужните предпоставки за упоменатата от господин Ердоган среща към този момент не са налице ", сподели той в коментар на предлагането на турския президент Реджеп Тайип Ердоган да провежда договаряния сред Путин и Зеленски, показва ТАСС.

Говорителят на Кремъл означи, че турският водач "многократно е предложил услугите си и е полагал старания за започване на кротичък развой " в Украйна.

Преговорите сред Москва и Киев от месеци се намират в застой и двете страни се упрекват взаимно за неналичието на прогрес, отбелязва Ройтерс.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР