Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза днес, че Русия не

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза днес, че Русия не
Коментари Харесай

Спира ли войната по Коледа? Горещо от Песков

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели през днешния ден, че Русия не получавала никакви оферти за помирение в Украйна по време на коледните празници, заяви Ройтерс.

По-рано тази седмица украинският президент Володимир Зеленски прикани Русия да стартира да изтегля войските си преди Коледа като първа стъпка към намирането на спокойно решение след повече от 10 месеца война.
-->
" От никого не сме получавали такива оферти. Темата не е на дневен ред ", съобщи Песков в отговор на журналистически въпрос дали на Москва е предлагано " Коледно помирение ".

След серията от неочаквани контраофанзиви, които разрешиха на Киев да си върне към половината от територията, завладяна от Москва в първите дни на войната, нито едната от двете страни не е отбелязала необикновен прогрес през последния месец, показва Ройтерс.

Според военни анализатори може би през зимата ще има застой във военните дейности, въпреки че яростните боеве в източната Донецка област не престават поради опитите на съветските сили да завладяват град Бахмут.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР