Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков категорично опроверга твърденията, че на

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков категорично опроверга твърденията, че на
Коментари Харесай

Шойгу: Оръжия, пристигнали в Украйна, се разглеждат като законна цел за поразяване

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изрично опроверга изказванията, че на 9 май президентът Владимир Путин публично ще разгласи война на Украйна и всеобща готовност в Русия.

Пред съветски публицисти Песков назова „глупост“ появилите се в западната преса изказвания за идна готовност в Русия. Както е известно, публична Москва назовава дейностите на съветската войска в Украйна „специална операция“, което допуска присъединяване в нея единствено на професионални военни.

Говорителят на Кремъл увери, че съветската войска не щурмува завода “Азовстал“ в Мариупол. Според него изострянето на ситуацията там е обвързвано с това, че украинските бойци излизат на огневи позиции.

По-рано министърът на защитата Сергей Шойгу съобщи, че украинските военни отхвърлят да се предадат и да освободят намиращите се на територията на завода цивилни:

„Остатъците от бойците, намиращи се в промишлената зона на „Азовстал“ са надеждно блокирани по целия периметър на дадената територия. Националистите подцениха нееднократните оферти да пуснат мирните поданици и да сложат оръжие с гаранция за запазване на живота и почтено отношение в сходство с нормите на интернационалното право“. 

Шойгу акцентира, че НАТО продължава да доставя Украйна с оръжия и съобщи: 

„Всякакъв тип превоз на Северноатлантическия алианс, дошъл на територията на Украйна с оръжия или материални средства за потребностите на украинските  въоръжени сили се преглежда от нас като законна цел за поразяване“. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР