Говорителят на израелската армия Даниел Хагари заяви днес, че военната

...
Говорителят на израелската армия Даниел Хагари заяви днес, че военната
Коментари Харесай

Израел: Разрушихме военната структура на Хамас в Северна Газа

Говорителят на израелската войска Даниел Хагари съобщи през днешния ден, че военната  структура на ислямисткото придвижване „ Хамас “ е разрушена в северната част на линията Газа, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Хагари сподели, че „ Хамас “ е имал две бригади с 12 полка в Северна Газа преди началото на войната преди три месеца.

" Там имаше общо към 14 хиляди терористи ", съобщи представителят и добави, че от началото на бойните дейности са били убити редица командири на " Хамас ", унищожени са били оръжия и хранилища с муниции, а израелските бойци са разкрили и разрушили подземни тунели.

Само в бежанския лагер „ Джабалия “ израелската войска е разкрила осем километра тунели с 40 входа.

Хагари изясни, че „ Хамас “ към този момент не действа в зоната по проведен метод.

" В „ Джабалия “ към момента има терористи, само че в този момент те работят без рамка и без командири ", сподели той.

Според него обаче към момента се чакат спорадични ракетни набези против Израел от региона.

В момента израелската войска се стреми да унищожи структурите на „ Хамас “ в централната и южната част на линията Газа. Според Хагари процесът ще изисква време и бойните дейности ще продължат през цялата година.

Досега съгласно Израел са били убити към 8 хиляди терористи след невижданото терористично нахлуване на „ Хамас “ и други групировки на 7 октомври. 
Хиляди стачкуващи стачкуват против Нетаняху
Хиляди стачкуващи още веднъж се събраха по улиците на Израел в събота на митинг против десния министър председател Бенямин Нетаняху и го приканиха да подаде оставка поради метода, по който ръководи войната в линията Газа, заяви ДПА.

" Няма да се откажем " и " Правителство на злото " бяха някои от лозунгите, които издигнаха протестиращите в Тел Авив и Хайфа по време на демонстрациите в центровете на градовете.

Миналата година Израел беше обзет от вълна на всеобщи митинги поради противоречивите проекти на държавното управление на Нетаняху за промени в правосъдната система, които съгласно критиците им биха отслабили независимостта на правораздаването.

Демонстрациите в огромна степен замряха след нападението на 7 октомври от палестинската екстремистка организация " Хамас ". Сега митингите показват разнообразни форми на неодобрение от Нетаняху, най-значителна от които се обрисува войната в линията Газа. Мнозина също така упорстват за бързо връщане към договарянията за освобождение на още заложници.

Докато израелската военна интервенция за заличаване на " Хамас " скоро ще навлезе в четвъртия си месец, към протестиращите се причислиха и родственици на някои от жертвите от 7 октомври, както и хора, евакуирани от домовете си покрай границите с Газа и Ливан поради бойните дейности.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР