Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че поставянето

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че поставянето
Коментари Харесай

Захарова коментира поставянето на тризъбец на паметника Родината майка в Киев: Това е същността на режима и оглавяващите го киборги

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че слагането на тризъбец на паметника " Родината майка " в Киев вместо емблемата на Съюз на съветските социалистически републики за следващ път е посочило същността на киевския режим, оповестява ТАСС.

" Това е цялата същина на киевския режим и оглавяващите го киборги. Майката не може да бъде преименувана. Майката не може да се преименува. Тя е една. И единственото, което може да се направи с нея, е да се обича. А те не знаят по какъв начин ", написа дипломатът в канала си в Telegram.

Както заяви по-рано изпълняващият длъжността министър на културата и осведомителната политика на Украйна Ростислав Карандеев, работата би трябвало да завърши до Деня на независимостта, който се чества на 24 август. Гербът на Съюз на съветските социалистически републики ще бъде изпратен за предпазване в музея.

Монументалната статуя " Родината майка " се намира на десния бряг на Днепър и е открита по време на честването на Деня на успеха през 1981 година, напомня ТАСС. След 2015 година, по време на така наречен декомунизация в Украйна, породи идеята гербът на Съюз на съветските социалистически републики да бъде сменен с тризъбец, подобаващ на изображението на държавния герб на страната. Работата беше неведнъж отлагана заради високите разноски и опасенията, че демонтирането на герба ще наруши стабилността на статуята. Държавната ревизия по архитектура и градоустройство на Украйна издаде разрешение за започване на работата на 13 юли.

 

Инфо: ТАСС

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР